2009-10-28

Den ylande lokföraren

"Arga snickaren" är det bästa namnet på en TV-serie någonsin. Jag vet att jag skulle bli mycket besviken om jag såg på den någon gång, så jag låter bli. Jag bara älskar namnet: det är så fruktansvärt dåligt, så att det gör mig glad och får mig att känna mig full i sjutton. Arga snickaren hade varit ett helt vettigt namn på en karaktär i en bok eller TV-serie för de allra minsta, eftersom snickare, bagare och polis är sådana där yrken som man berättar för barn om, och ilska är en känsla som också är tillräckligt enkel för att man ska prata med de små idioterna om. Inte skulle en bok av Jan Lööf handla om en pillemarisk fondförvaltare! Arga snickaren däremot, så jävla bra. Så jävla bra. Så jävla bra.

(Om det inte skulle vara tillräckligt tydligt för att ni idioter till bloggläsare skulle fatta det: jag är ironisk när jag kallar barn för idioter. Idioten är den som dricker bärs, lyssnar på skitmusik och tror att det är en bra idé att uppfostra barn till att tänka i svart och vitt.)

(Från Wikipedia: "Mindre känt är att Lööf är en av de tre bagarna (Janos) i den klassiska TV-serien Tårtan (1972)".)

6 kommentarer:

hjon sa...

En liten stund där trodde jag att jag äntligen skulle hittat namnet på den där galna finska filmen jag såg en natt för länge sen, men din titel var tagen ur luften. Så jävla dåligt.

Wv: hocke

Olof sa...

Historier för barn handlade om snickare, skrotnissar, sotare, bagare och poliser för att det var sådant som folk generellt sysslade med förr i tiden. Nuförtiden är det mer naturligt att historier handlar om webbutvecklare eller telefonförsäljare, jobb som vanligt fôlk håller på med. Tycker jag!

Olof sa...

Och lokförare. Det drömde jag om att bli när jag var liten, men tyvärr har ångloken försvunnit så det kan inte vara särskilt roligt längre.

Twoflower sa...

Att Jan Lööf spelade sjömannen Janos i Tårtan är väl ganska allmänt känt? Bortglömt (och bortgömt) är däremot det fantastiska avsnittet "Mjölstraffet" som lyckligtvis finns med på en tämligen obskyr Tårtan-DVD. Kort synopsis:

"Det fanns ett avsnitt som heter "Mjölstraffet" och som är mycket märkligt. Det innehåller en homosexscen där Frasse får ett straff förmodligen för att han har ätit deg. Han lägger upp häcken på
bakbordet, Janos och Hilding häller mjöl på Frasses röv samtidigt som de slår med en brödkavel. Så säger Janos: "Känns det gött?". Det blev för mycket för TV:s barnredaktion och censurerades bort."

Mer sånt för barnen. Det sänder rätt signaler. Arge Snickaren? Brutale Bagaren!

puterman sa...

hjon: Vid ett tillfälle såg jag en väldigt bra film av någon av bröderna Kaurismäki, som jag inte riktigt kommer ihåg vad den handlade om, men det konsumerades mycket kaffe i den.

Olof: feck you

Twoflower: Det var inte allmänt känt för mig. Jag lol-ade irl åt "Brutale Bagaren".

Olof sa...

"Arga snickaren"

Inte _arge_ snickaren? shit alltså dom har ju glömt svensk grammatik. men dom säger väl ba neeeeej svensk grammatik de menar du inte grabben