2009-07-09

Stackare

Såg på någon löpseden att "fotbollsstjärnan Glenn Hysén tvingas leva på A-kassa". Jag hoppas han tar sig igenom det. Det är inte bara mitt liv som är fullt av motgångar. Men min tid på A-kassa var inte så dum, så han borde göra som jag gjorde: luta sig tillbaka och ta det lugnt.Mitt favoritminne av Glenn Hysén är när Sverige hade åkt ut i gruppspelet i VM 1990 efter att ha torskat mot Brasilien med 2-1, Skottland med 2-1 och Costa Rica med 2-1. En TV-reporter frågade vad han skulle ta sig till nu, och han svarade att han skulle "supa sig dyngrak". Stor skandal uppstod givetvis, eftersom idrottsmän ska föregå med gott exempel och spola kröken. Ungefär som peruanska kommunister.

Dessutom var han en av fyra Glenn i IFK Göteborg när de vann UEFA-cupen 1982. Bara en sådan sak. Och nu går han och stämplar.

6 kommentarer:

Olof sa...

I vilket fall ser han oerhört framgångsrik ut, nästan så att man skulle kunna göra clipart av honom.

puterman sa...

För 25 år sedan, visst, nu tvingas han leva på A-kassa!

Olof sa...

Hmm, det där uttrycket "tvingas leva på A-kassa" får mig att tänka på... Är a-kassa obligatorisk om man inte har ett jobb i Sverige? I så fall får jag nog börja skriva mig utomlands så att byråkratin inte börjar bråka.

puterman sa...

A-kassa är verkligen inte obligatoriskt. När de säger att han tvingas så menar de att han inte har några andra inkomster.

Olof sa...

Tur det. Jag hörde talas om att Alliansen underligt nog funderade på ett förslag som skulle göra a-kassan obligatorisk, men kanske någon nyliberal teoretiker bland dem satte krokben för det hela?

Låt oss hoppas, för övrigt, att Glenn då och då kan supa sig dyngrak även under stämplande omständigheter.

Gunnar Spindelkrokben sa...

Vem skriver nästan om mig