2009-10-06

Shenyang, Shenyang

Jag har varit i Kina igen. I Shenyang, där Olof och Moxuan gifte sig. Det var ett väldigt fint bröllop. Hela resan var väldigt lyckad, om än kort och intensiv. Lite för mycket på programmet, lite för få sovmornar. Men jag visar lite bilder istället för att gnälla över sömnbrist. Inte från bröllopet, för jag hade inte kameran med mig, men lite sådana där slump-foton som jag brukar ta istället:



Ovanstående foto visar på en intressant feature på hotellet. Tydligen kan man ta med sig skålen hem om man är en esteemed guest. Eller något.



Nästa intressanta grej: det spelar ingen roll hur bra eller dåligt ett hotell är, man måste ändå alltid ha hiskeliga heltäckande mattor i korridorerna.



Och det spelar ingen roll var man finns i Kina, är man en av de där stensnubbarna som brukar hänga nedanför statyer på ordförande Mao så är man stenhårt koncentrerad och på väg i någon riktning.



Mellan Shenyang och Peking finns det en massa berg. Och dimma.

2 kommentarer:

Olof sa...

Ingen har kommenterar här, så jag "tar täten": jag vill också vara så där stenhårt koncentrerad och på väg i någon riktning. Som "grabb" var jag ibland väldigt koncentrerad och på väg i någon riktning, men då var det snarare frågan om "barnslig envishet". Jag hade liksom inte utvecklat den där revolutionära andan än.

puterman sa...

Som "grabb" gillade jag att "kicka boll".