2010-03-20

Process för framställande av en specifik matprodukt


  • Krossa en liten vitlök, hacka två lagom starka chilifrukter och två schalottenlökar.
  • Häll olja i gryta och grunda med lite curry, garam masala och koriander.
  • Ha i ovan nämnda hackade och krossade objekt i ovan nämnda gryta.
  • Hacka ett gäng tomater och ha i grytan när det känns rätt.
  • Krydda med senap, salt, chiliflingor och mer curry, garam masala, koriander och lite vatten.
  • Riv i ett par morötter och en bit ingefära.
  • Koka i typ en halvtimme.
  • Koka en mängd röda linser i separat kärl i sådär 10 minuter.
  • Häll av linserna och dra ner i grytan.
  • Tillsätt en mängd kikärter och del cocosmjölk.
  • Låt puttra tills riset är färdigt.

För att få den där riktigt indiska känslan så vill man kanske ha en lassi till, men jag hade ingen, utan tog ett glas Carlshamns blåbärssoygurt istället, vilket väl typ är som en svensk lassi.

2 kommentarer:

Erik Lindström sa...

Låter gott. Lite spännande att riskokningen är ett indirekt steg i processen som inte dyker upp förrän sist av allt. Man kan nästan ana att det är ett trick för att få den hängivne följaren av processen att glömma riskokningen.

puterman sa...

Tricket med riskokningen är att den bara tar typ en kvart, medan hela skiten tog mer än en timme. It's all about the timing, yo!