2010-05-02

Om att skriva en app till Boxee, del 2

Efter ett andra ryck med SVTPlay-appen så har jag nu något som det funkar att använda. Åtminstone delvis. Jag återkommer till det. Så här kan det se ut:Åh, snyggt UI! Och så står det "Hello, how are you?", så sympatiskt! Lite grejer att välja på: Barn, Drama, Nyheter... Nej, vet du vad, jag vill se något underhållande! Kultur och nöje låter som min grej!Här fanns det både roliga och tråkiga grejer, ser det ut som: Babel, Fy Bubblan, Cirkus, det låter som värsta skiten. Jag vill se Det kungliga bröllopet!Fyra hela avsnitt, på SVT snålas det inte! Jag tror att jag vill se Det Senaste(tm), så jag plockar det...Ahhhh... Kunglig underhållning!

Vissa brister i appen framgår redan av bilderna ovan. UI:t är inte helt perfekt. Typ det är fult som fan. Det går det nog att fixa. Webbskrapningskoden buggar ur här och där, så ibland kanske ett avsnitt inte heter någonting. Det går nog också att fixa. Bara de program som räknas upp på den första webb-sidan dyker upp. Det tänkte jag fixa. Det finns inte med några beskrivningar eller bilder. Det tänkte jag också fixa.

Det börjar kännas ganska trevligt med webb-programmering. Det går fort och är enkelt, även om man inte vet vad man sysslar med eller har några vidare verktyg att jobba med. Förutom det här skrapandet då, det känns mest hemskt, och jag försöker att inte tänka på det. SVTPlay behöver ett publikt API. Alla borde ha det. Tänk så enkelt allt skulle vara då.

12 kommentarer:

Olof sa...

En av de första frågorna som dök upp i huvudet innan jag läst till slutet var just "och vilket API använder SVT då?" men sedan blev detta ju på något sätt besvarat. SVT är framtiden. De borde ha någon form av utvecklingsmässa, eller i alla fall ett IT-campus.

Simon sa...

Men fanken va sweet. Jag känner att det här, det här vill jag ha!

En nice HTML/XML-skrapare för Python är Beautiful Soup. Gjord för att hantera även störd HTML och är allmänt lättanvänd. Fast det kanske inte alls är ditt problem.

puterman sa...

Beautiful Soup hade definitivt hjälpt om jag känt till den igår.

Simon sa...

:-(

hjon sa...

Ditt liv är fyllt av motgångar. :-(

Under Barn hittar du nog "Fåret Shaun", som är roligt också för vuxna.

Anonym sa...

Jag slår vad om att Doktor PC hade kunnat hjälpa Dig med Din app. Fast Du är förståss för högfärdig för att ta emot hjälp av Doktor PC.

puterman sa...

Jag är för högfärdig för att Doktor Får ska hjälpa mig. :(

Anonym sa...

Doktor Får, får får får?

wv: puties !!

puterman sa...

Får får doktorer.

christina.andersson sa...

Det här är ju precis vad jag suttit och pulat med...Kul att det finns fler som inser storheten med Boxee.. Du vill inte ha testpiloter?

Anonym sa...

e de boxiiiiiiiiiiiiiiigt

puterman sa...

Sure, om någon vill testa så maila mig på linus punkt akerlund kanelbulle gmail punkt com.