2010-09-04

Nya kemiska dödsknarket får dig att älska alligatorer!

Jag fattar inte vad som hände med Google Wave, tröttnade de på det? Det var som att det hade kunnat bli nästan sådär coolt som de hävdade från början, men sen floppade det och de la ner skiten. Varför? Jag misstänker att de kommer lansera det igen under ett nytt namn, när de ha fått fram något som är bra.


Jag tycker att Jever Fun, den alkoholfria Jevern, har ett väldigt, väldigt roligt namn. Det är roligt på så många sätt. Den heter "Fun", och det är roligt. Det är som en omvänd paradox, eller en kort rekursion. Vad kallas det när något är självbeskrivande på det sättet? Den vanliga Jever heter bara Jever, och Jever Fun får det att framstå som att den inte är rolig. Eller menar de att det är en lustig idé med alkoholfri öl? Jag skulle kunna prata om det här i timmar, men jag känner att det är mindre viktigt än att informera om jod, så jag låter bli.

Bloggers förslag på "etiketter" (det heter "taggar" på svenska, okej?): skotrar, semester, höst.

Dr. Vectors "Made in Italy - The Best of Guillermo Blanco" finns låtar som "Top Gigolos", "Time for Tennis", "M-m-music", "Dragonlove (macho mix)" och "R.O.T.O.R. After Dark". Perfekt för en lördag förmiddag som känns som söndag.Om du vill lära dig objektorienterad programmering med Smalltalk och inte kan engelska, så finns det en bok på svenska att ladda ner här: Objektorienterad programmering i Smalltalk av Björn Eiderbäck, Pär Hägglund och Olle Bälter. Ett mycket fint exempel på svensk universitets-baserad data-kultur, med mycket sådant där språkligt finlir, där man skriver alla orden på svenska, snarare än ungefär hälften.

2 kommentarer:

Gugge sa...

"reciprok" kanske är ett bra ord?

Olof sa...

Jag gillar det språkliga finliret. Å ena sidan kan det väl bli fel ibland ("pluginkassett") men å andra sidan känns det bra att engelska ord inte används helt willy-nilly, så att säga. Då blir korsord "kross" och himlen ramlar ned på våra huvuden.