2009-01-01

Sålunda kommer din Sputnik att susa fram genom nattmörkret

Ja, här på Sputnik-redaktionen har vi verkligen lyssnat en hel del på Peste Noire under mellandagarna, just nu på skivan som kom innan den som nämns i föregående postning, men som heter något som är för långt och för franskt för att kvala in för att nämnas här. Och medan vi gör detta så mediterar vi över den senaste SAS-reklamen. Så här står det: "Du har aldrig långt till dina närmaste. Och tvärtom."

Och tvärtom?

De menar att jag aldrig har långt till mina närmaste, och att jag alltid har långt till dem? Eller att jag alltid har långt till mina närmaste, och att jag alltid har nära till dem?

Det är inte bara detta "tvärtom" som är skumt, läs om den första meningen: "Du har aldrig långt till dina närmaste." Klart jag inte har, om det vore långt till dem så vore de väl inte mina närmaste, då vore de väl snarare bland de avlägsna?

Varför väljer SAS att attackera oss med plattityder, som de sedan vänder ut och in på? Vart vill de komma med denna paradox? Jag förstår att allt detta får dig att känna dig osäker, men jag kan lugna dig med en förklaring. Inom reklamvärlden inser man att förvirring är om inte halvvägs, så åtminstone 40% av vägen till ett köp. Medan du bryr ditt söta lilla huvud med detta underliga "tvärtom", så ligger SAS redan i startgroparna inför uppföljningskampanjen, som kommer förvandla din förvirring till köplusta.

Varning är härmed utfärdad!

8 kommentarer:

Simon sa...

Jag tror att de med "och tvärtom" menar: "Jag har aldrig långt till dina närmaste".

Olof sa...

Precis, vi måste skilja noggrant på mitt och ditt!

Anonym sa...

En gang akte jag med SJ, och pa det dar pappersfodralet man far till biljetten stod det 'Biljetten till din inre resa'. WTF! Jag ville for fan ha en yttre, fysisk resa.

puterman sa...

Själv uppskattade jag min Journey to Harmony i somras. Ingen dum destination.

Olof sa...

Och snabbtåget i Kina som går till bl.a Shanghai och Shenyang heter Harmoni. Bara en sådan sak!

puterman sa...

Hade jag vetat att kineser kan svenska så hade det varit mycket lättare att prata med dem. De kanske har lärt sig av Robert Wells.

[wv: dingole]

Olof sa...

Enligt DN för några år sedan så tittade 500 miljoner kineser på Robert Wells och Robert Gustafsson när de uppträdde på lokal-TV i Shanghai.

puterman sa...

Enligt mina beräkningar så borde det vara runt 1,3 miljarder som såg honom.

[wv: undit]