2010-02-10

- Take the bus. - The bus is too heavy!

Ikväll när jag kom hem till hotellet så hände något som fick min tillvaro att plötsligt kännas som ett textäventyr. Inte för att Gandalf dök upp och tog min karta, men det blev lite klurigt.

Jag tvättade händerna, och upptäckte då att vattnet stannade i handfatet, eftersom pluppen (fackterm) var i. Aha, tänkte jag, hur lösa detta problem? Jag började leta runt handfatet efter någon grej att trycka på, så att pluppen skulle åka upp, sådär som det brukar vara.

> SEARCH SINK
YOU FIND NOTHING.

Okej, jag är inte den som är den, varför inte försöka brute-forcea problemet, genom att dra upp pluppen med naglarna? Är det kanske så man ska göra?

> PULL PLUG
IT WON'T BUDGE.
> PULL PLUPP
SORRY, I CAN'T SEE PLUPP.

Vad i helvete, måste man ha någon typ av special-redskap? Är det så här i Korea? Vad skulle Sverker säga? Men när jag ändå hade händerna nere i det tvåliga vattnet så testade jag att trycka ner pluppen.

> PUSH PLUG
AS YOU PUSH THE PLUG, IT SNAPS UP, AND THE WATER STARTS DRAINING FROM THE SINK.

Hur hemligt var det? Lite lagom. Hur nöjd blev jag? Ungefär som när jag kanske klarade något text-äventyr vid något tillfälle. Hur kul var det då? Ja, inte fan vet jag, att klara dem lämnade inte några speciella spår. Det jag minns är mest hur Gandalf snodde ens ägodelar, eller snarare jobbade skift med Torin för att sno ens ägodelar så effektivt som möjligt. Och hur det typiskt fanns dörrar som man visste att man skulle in genom, men som var helt omöjligt att komma igenom. Och att man visste vad man skulle göra, men man visste inte hur man skulle uttrycka det så att den värdelösa parsern förstod det.

Det var bättre förr.

3 kommentarer:

hjon sa...

> PICK UP KNIFE.
IF YOU PICK IT IT WON'T HEAL.

(Ett svar jag fick i Leisure Suit Larry 3, vilket gjorde så stort intryck på mig att jag senare hade med det i en sångtext.)

Twoflower sa...

>examine Kris the Ant-Warrior

"She is a muscle-bound champion, armoured with plates of giant ant cuticle and wearing a strange ant-head helm. She looks a lot like an ogre-sized fried roach."

allanman sa...

nu hände exakt samma sak mig. och jag tänkte för mig själv "vad skulle linus göra?" jag tyckte att jag provade allt, inkl att trycka, utan nytta.
jag gav upp, ringde på housekeeping, så kom dom och tryckte.

hur onöjd blev jag?

jag blev ju av med vattnet iallafall.
/vit idiot