2008-02-02

402

Jag satt just och funderade på upplevd kontra faktisk säkerhet, vilket fick mig att associera till det obskyra i att skilja mellan aritmetisk och logisk shift i C. Tänkte att du kanske ville veta.

3 kommentarer:

hjon sa...

En sak som jag vill veta är om du testat göra musik i Ubuntu nåt, med Ardour eller liknande? Ska köpa en ny dator och har tänkt mig Linux, men skulle gärna ha en smidig lösning där man kan blanda midi och audio.

puterman sa...

I just detta fall finns det ett samband mellan vad du vill veta och vad jag vill berätta. Jag använder ardour. Hur det är jämfört med andra lösningar vet jag inte, och hur det går när man blandar in midi vet jag inte heller.

Jag känner mig liten när jag sitter med ardour. Det är stort och komplext, och jag är liten och rädd.

hjon sa...

När jag gör något i Cubase så känner jag mig lite som jag tänker mig att en bonde från 1600-talet skulle känna sig då han lärt sig hantera muspekaren och reglerna för den där klassiska patiensen i Windows 3.11.

Egentligen är det väl kanske inte direkt midi jag vill blanda in utan jag vill mest kunna spela någon sorts patterns med mjukvarusynthar så att jag slipper lära mig spela t ex skinnflöjt på riktigt. Jag har googlat lite i ämnet och inte egentligen hittat nån som har en fungerande lösning. Däremot har jag lärt mig att den gamle Baren-vinnaren Dick Lundberg är en entusiast på området och även gör sina egna kärnor. (Något som den här bonden misstänker har ganska lite att göra med äppelodling.)