2008-02-16

Human Plasma

Det pågår en konstig dopningsaffär i skidskyttevärlden. Främst tyska skidskyttar pekas ut som systematiskt bloddopade, på flera olika anläggningar i Österrike, i firman Human Plasmas regi. Och medan Neuner vann damernas jaktstart idag (typiskt dopade tyskar att vinna) så kommer Henkel bara 22:a, helt knäckt av misstankarna.

Hade jag varit drabbad hade min prestationsförmåga antagligen fördubblats av att jag kopplats samman med en firma med ett så storståtligt namn som Human Plasma. I Österrike. Just det, jag borde använda uttrycket "prestationshöjande preparat" här, sådär som sportjournalister gör.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det är uppenbart att Magdalena Neuner dopar sej. Nån annan förklaring finns inte till dom resultaten vid den åldern. Hade en åkare från Östeuropa eller Kina gjort dom resultaten hade anklagelserna om dopning kommit som ett brev på posten. Får hoppas att rättvisan hinner i kapp Neuner och andra fuskare till sist.
Sigge

Twoflower sa...

Konstigt. Vid det storståtliga uttrycket "human plasma" får jag själv en inre bild av en colorcyclande JSL med dypptech snarare än vintersport.

puterman sa...

twoflower: Du menar att tanken på ett skidskytte-manager-spel inte har slagit dig? Man kan rippa skidskytte-delen ur Winter Games och optimera koden (i sin kraftfulla CP/M-miljö) för Super-CPU. Allt detta givetvis i BASIC, så att man själv kan gå in och pilla i koden, om man inte tycker att Magdalena Neuner har tillräckligt med hitpoints.

Twoflower sa...

Jag gillar tanken på att konvertera koden från Winter Games skidskyttedel till [url=http://www.xs4all.nl/~hurray/cbmdl/cpm5.d64.zip]MBasic[/url] så att man även kan utveckla sin kod i CP/M:s överlägsna utvecklingsmiljö. Den händige portar sedan givetvis Basic-80 kompilatorn BASCOM till C=64:an. Denna bygger man sedan in i spelet, då C=64:ans BASIC V2 knappast kan ses som en industristandard.

Jag kan tänka mig att man kanske ritar om grafiken (kanske i verktyget GeoPaint 128?) och lägger in en del mer aktuell reklam samt ändrar dräkterna.

Sedan är Magdalena Neuners Biathlon ett faktum.

Olof sa...

Sigge: Personligen tycker jag personer som inte är från Östeuropa eller Kina bör få mycket mera straff om de dopar sig!

Olof sa...

Observera: inte hårdare straff, utan mera straff.

puterman sa...

twoflower: Grattis till en alldeles utmärkt användning av uttrycket "den händige", som skulle kunna vara plockad ur vilken hemdatortidning som helst.

puterman sa...

olof: Vore det inte nästan ännu bättre om de fick samma straff, men att rättvisan hann i kapp dem mera?

leif sa...

dessa ständiga flum kommentarer. så jävla trött på det. varför får man inte påpeka att det borde vara rejäla saftiga straff på att dopa sig innan folk dyker upp och iorinserar? det är så här med vänstern överallt ingen verklighets förankring.

nej hårda straff och marknads ekonomi är lösningen. till skillnad från dom flesta andra här tänker jag inte med skit hålet

mvh
leif

puterman sa...

Leif, du är en riktig solstråle, du! Eller kanske "sol stråle" vore mer korrekt?