2010-08-18

Ett as till gympalärare och så hon Wetterstrand

Jag tycker lite synd om Raymond och Maria som blev en sådan klassisk one hit wonder. De var mycket mera intressanta än de flesta andra som gör hit-musik. De lyckades till och med göra folk upprörda, eftersom det var lätt att tolka deras texter som att de såg ner på folk som bor i radhus. (Vill man verkligen ses ner på för att man bor i radhus så är det bättre att titta på Grotesco.)

Men de sa inte åt dig att skämmas för att du handlar på Hennes och Mauritz eller jobbar som säljare. Det de sa var att de undrade om det inte fanns något mer. Var finns substansen som faktiskt ger livet mening? Jobbet, livet, äktenskapet, det är bara kulisser. När man är liten så är världen magisk, sen sugs man in i konventioner, traditioner, vett och etikett.

Civilisations-kritik skulle man kunna kalla det. Ibland känns det nästan som om de håller på att trilla ner i diket och bli kristna, men vi får hoppas att det inte går så illa. De känns på något sätt som ett Knutna Nävar för 2000-talet: ingen Stalin som tar hand om dem, men samma proggiga kyla. Vad finns det över huvud taget nu för tiden att hålla fast i? Ekologisk diesel? Feng shui? Piratpartiet? Allt det där låter bara som mer kulisser.

De har helt enkelt substans, i motsats till mycket annan skitmusik som idioten lyssnar på när han är full.

8 kommentarer:

Olof sa...

Aha, var det så de hette. Jag hängde inte med så mycket, men jag gillade "Ingen vill veta var du köpt din tröja" fast det är först nu jag kan lyssna på den igen. När kommer semantic web så man inte behöver komma ihåg namn utan bara skriva något i stil med "låt om att ingen bryr sig om dig eller var du köpt din tröja" i SemanticGoogle eller vad framtidens söktjänst nu kan komma att heta?

hjon sa...

Olof: Om du googlar precis det så hittar du det du söker.

Alla: Jag kom på en rolig ordvits om semantik häromdan, men nu har jag glömt den. Fan också.

puterman sa...

- Under vilken historisk epok var semantiken som mest populär?
- Under senantiken, naturligtvis!

Anonym sa...

Men Wetterstrand är inte civilisationskritisk, inte längre i alla fall. Miljöpartiet var enligt min mening tidigare det enda riksdagspartiet som inte var socialliberalt, utan just civilisationskritiskt. De andra töntpartierna pratar ju bara om ifall X ska vara 70% eller 75% eller om Y ska vara 45% eller 49%.

Fotnot: Procentsatserna är konstruerade exempel och kan avvika från verkligheten. Avviker du från verkligheten? Verkligen?

Olof sa...

Jon: Jag noterade det. Nu skäms jag så mycket att jag kommer att gå under.

WV: jugences

puterman sa...

Man kan ju inte skämmas över att man går under...

Anonym sa...

Herr Olsson går under, under en bro med paj, pajkastningstävlinging.

Olof sa...

Era jävlar!!!