2010-08-29

Valfläsk

Snart är det val, så jävla roligt! LO skulle hävda att det är rena motsatsen till dunderdumt eller megafel. När det nu är demokrati en gång vart fjärde år så ska man passa på att utnyttja sina rättigheter. Det finns en massa partier att välja på och det är inte lätt att veta vilka man ska rösta på. Den gamla goda strategin är att rösta på ett av blocken, antingen Mona-gänget eller Konspirationen. Ett mer modernt val är att fundera kring de mindre etablerade partierna.

Sverigedemokraterna är mer populära än någonsin, och inte undra på det, när de stoltserar med en partiledare som ser ut precis som han i KD, fast kanske lite bonnigare. De ligger liksom och vibrerar runt 4-procentsspärren, så det är lite spännande att se hur det ska gå. De har nyligen lagt upp en fin liten film på sin hemsida, som berättar vad valet handlar om. Antingen så lägger vi pengar på pensionärerna eller på invandrarna. En flock kvinnor i burka springer förbi en stackars tant med gåstol och kommer först till pengarna. Hu!

Ett annat intressant alternativ är Sveriges Pensionärers Intresseparti, SPI. Pensionärer är ivriga röstare, men röstar inte så ivrigt på SPI. Kan det vara för att de är lika gammaldags som sin webbdesign? Eller för att pensionärer är för konservativa för att rösta på något så nymodigt som ett parti som inte fanns på den gamla goda tiden? Kan kanske SPI-Posten, det officiella organet för Malmö-avdelningen, locka fler att rösta? Ja, kanske, men knappast mig. Humor räcker liksom inte hela vägen. För er som inte fått ett exemplar så drar jag några citat:


  • Etablerade gäng, familje- och släkt konstellationer med invandrarbakgrund, löst sammanhållna gäng av ungdomar utan större framtidsutsikter, beväpnar sig på olika sätt för att uppnå den "respekt" de inte kan erhålla på annat sätt. Mottot är: Kan man inte vara bra bland de bästa får man bli sämst bland de sämsta.
  • Varför säger man att gangsters är hårdkokta när de i själva verket är råa?
  • Av en tillfällighet kom jag 1990 i kontakt med Sveriges Pensionärers Intresseparti. Efter att ha studerat program och övrigt material beslöt jag att gå med i partiet. Vad som tilltalade mig mest var kampen för äldres rättigheter och den redan då felaktiga flykting- och invandrarpolitiken.

Kanske att en möjlighet för dessa båda partier vore att köra valsamverkan? De verkar ha så mycket gemensamt. Vill de ha lite extra drag under galoscherna så borde de slå sig ihop med Skånepartiet också.

9 kommentarer:

enfetjävlaholk sa...

Det finns en del roligt ute i marginalerna, t.ex. Rikshushållarna, som har lagt till Lars Ohly, Prinsessan Madeleine, och några till på sin lista

Nationaldemokraterna har en snubbe som heter Kjell Åke Stoneblaster och titulerar sig bergssprängare, han bara måste vara cool fast han är rasist.

http://www.val.se/val/val2010/valsedlar/R/rvalkrets/13/valsedlar.html

Olof sa...

De här standardrösterna som används i olika sammanhang i Sverige, kan man beställa dem ungefär som man kan beställa clipart? Jag gillar att SD lyckats göra en film som skulle kunna vara officiell propaganda i Sverige om det bara blev lite mer SD-vridet. Professionellt gjort, helt enkelt.

En fördel med att det fler burkor i Sverige är att man slipper fundera så mycket över folks utseenden. Det tror jag SD borde fundera mer på över jul och nyår.

WV: zoukesse (låter som en delikatess gjord på ost från södra Tyskland)

Olof sa...

Skånedemokraterna gillar inte att utfrågningen dubbas på arabiska. Jag tycker det är stenhårt (men jag kanske är vinklad av språkintresse):

http://svtplay.se/v/2122979/valet_2010/pa_arabiska__utfragningen_av_socialdemokraterna

Däremot tror jag de har något på kornet med sin egen trosbekännelse. Speciellt som det ska skålas i vin från Harry Franzéns vingård. Kan det bli mycket bättre?

Olof sa...

Skånedemokraterna ska vara Skånepartiet och utfrågningen syftar på den med Mona Sahlin.

puterman sa...

Mycket bra kommentarer, valet börjar klarna för min del.

Mitt parti ska heta CP-demokraterna och ha Burka Stoneblaster på valbar plats.

[wv: bropho]

Anonym sa...

Men FÖR i HEEELVETEEE!! Exakt _HUUUR_ många gånger ska jag behöva förklara att jag INTE ÄR CP! Alltså I-N-T-E----ettduggjävla---C-P!!!!

Era jävla hottentotter, fan ta er, kalla folk för CP!! VA!!!!!!!!!

Mr Martini sa...

Jag kan inte sluta skratta:

"Sveriges pensionärers intresseparti (Spi) säger ja till alla HBT-reformer. Könsneutral äktenskapslag, homoadoptioner, inseminationer för lesbiska kvinnor, avskaffande av tvångssteriliseringar av transsexuella etc.

Det avslöjar partiets vice ordförande Leif Svensson (som i praktiken jobbar som partiledare nu eftersom Spi:s ordinarie ordförande Leif Ekström är sjukskriven)."

För övrigt Ptrmn, ska du se Omar Souleyman på Inkonst på torsdag?

http://www.myspace.com/omarsouleyman

Om Börft kom från Syrien.

puterman sa...

Låter inte dumt det där!

Mr Martini sa...

Vi kommer att träffas på Tempo vid sextiden på torsdag och sedan gå på konserten. Välkommen!