2006-07-16

Det amerikanska laget

Jag försökte se den här Team America, några år efter alla andra. Jag lyckades inte. Jag stängde av när de sprängde sönder pyramider i Egypten. Den här filmen är helt enkelt inte gjord för en icke-amerikansk publik. I resten av världen upplever vi redan verkligheten som en parodi, för att parodiera detta måste parodikerna ta i så hårt att det blir löjligt. Eller snarare typ as-löjligt. Meghamegha etc. Det blir inte så kul i längden. Om man inte bor i USA och tycker att det här känns lite vågat.

Vissa stilelement går givetvis hem, som att trådarna syns och hur dockorna går. Det räcker dock inte till för att jag ska se resten av filmen.

Bättre filmer jag har sett under de senaste dagarna: Noi Albinoi, He Died With a Felafel in his hand.

Andra filmer jag inte orkat se klart under de senaste dagarna: Coffee and Cigarettes.

5 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Falafel-filmen lät intressant. Den fick mig att tänka på min favoritfilm; couscous-filmen http://akas.imdb.com/title/tt0071141/

puterman sa...

Fassbinder minsann, den enda film jag tror mig ha sett av honom handlade om pilska sjömän.

Kombinationen couscous och falafel låter torr.

UL-Tomten sa...

Jo, men det är där Querelle kommer in i bilden.

jon sa...

Allt av Fassbinder ska väl handla om pilska människor? Jag har bara sett en film av honom tror jag, http://akas.imdb.com/title/tt0067227/ - den var sådär.

Men Coffee and Cigarettes har jag sett och jag gillade den, fast mest Alfred Molina plus britten och RZA, GZA och Bill Murray.

Simon sa...

Nu tycker jag att du har fel. Team America är en väldigt rolig film. Du hann förstås inte höra "pearl harbour sucks and i miss you"-låten. Den är jätterolig. Och spyscenen, och knullscenen. Jätteroligt.