2006-07-07

VM 1982

När nu Italien är i VM-final igen, så är det lätt hänt att man transporteras i en liten rosa helikopter, tillbaka i tiden till 1982. 1982 hade jag precis börjat intressera mig för sport, och såg med visst intresse på stora delar av fotbolls-VM. Sverige var inte med, och jag antar att gruppspelet inte var speciellt intressant, fast jag vill minnas att Kameruns målvakt gjorde spektakulära räddningar innan de, trots det, blev utslagna. Efter gruppspelet, där två lag gick vidare från var och en av de sex grupperna, bildades fyra nya grupper, med tre lag i varje. Ett av dessa lag gick vidare till semifinal. Lustigt nog hamnade Argentina, Italien och Brasilien i samma grupp. Argentina var chanslösa, och Brasilien och Italien gjorde upp i en riktigt spektakulär match, där Paulo Rossi gjorde alla Italiens mål. De vann med 3-2, trots att Brasilien hade profiler som Sokrates, Eder och Zico i laget. I finalen slog Italien Tyskland med 3-1, Paulo Rossi blev skyttekung med sex mål och 40-årige Dino Zoff blev utnämnd till VM:s bästa målvakt.

I år kommer Italien åter att vinna. Del Piero kommer antagligen komma in i andra halvlek och avgöra, och Roky Ericksons flygande tefat kommer landa i mittcirkeln efter slutsignalen, för att visa att lila gremlins inte bits. Kom ihåg var du läste det först!

3 kommentarer:

UL-Tomten sa...

När du hör en bra låt och din partner e kåt, ere Glassigt!

När du har sommarlov och du håller hov, ere Glassigt!

Å när freda’n e slut och du ska gå ut, ere Glassigt!

När du har sjukt bra koll och hälsan i behåll, då ere Glassigt!

Jöns sa...

"Isak": Åk ned till badet, smörj in dig med kokosfettet och lägg dig där och... glassa!

puterman sa...

Jöns, faktum är att jag kom att tänka på den där killen för någon dag sedan. Vad gör han nu? Han han uppnått sina drömmars mål? Flyger han över himlen i en zeppelinare?