2007-12-02

Radiosjukan

Bland människor som är tillräckligt intresserade av musik (och statistik) för att installera ett audioscrobbler-plugin så är Radiohead jättepopulära. Och Beatles. Beatles och Radiohead. De är bäst. Kolla t.ex. topplistan på gruppen Radioheads_Not_Our_Top_Artist. Haha, skitkul. Alla lyssnar på Radiohead. Och Beatles. Beatles och Radiohead. Radiohead och Beatles.

En viktig grej med last.fm är att skryta över vilken cool musiksmak man har.
Man kanske t.ex. går med i en grupp som heter "Extensive Musical Taste", för att markera att man lyssnar på nästan vad som helst. Inte bara Radiohead och Beatles. Men på topplistan ligger givetvis Radiohead först och Beatles tvåa. Radarparet. Beatles och Radiohead. Headradio och Lesbeat.

Även jag är skyldig. Jag lyssnar på Radiohead och Beatles (Radiohead: 32 lyssningar, Beatles: 15). Inte så mycket kanske, men för sisådär 15 år sedan lyssnade jag jättemycket på Beatles. Jag äger säkert 10 Beatles-skivor. Radiohead har jag lyssnat lite på. Men så jävla bra är de väl inte? Jag är lite rädd att jag plötsligt ska inse hur jävla bra de är och gå med i Radiohead-gruppen på last.fm. (Där leder Radiohead ganska överlägset, med Beatles som tvåa.) Det är lite som om man skulle bli religiös, tror jag. Tanken känns inte lika störande, men skulle inte vara lika givande heller. Om de nu inte är bättre än Jesus, som t.ex. Beatles.

5 kommentarer:

barlon sa...

Jag tror faktiskt inte att jag har hört en enda hel Radiohead-låt i mitt liv, inte i medvetet tillstånd i alla fall, och det är något jag är ganska stolt över.

Detta mitt beteende gäller även Schnappi, så förstår du.

iikqs (med grymt snygg font)

puterman sa...

Jag har inte heller hört någon av Schnappi-låtarna. Men inte fan är jag stolt för det. :(

Olof sa...

Jag är nöjd, dock ej stolt.

puterman sa...

Jag är den svenska progressive rock-profilen Roine Stolt.

Nej, jag skämtade bara.

hjon sa...

Jag har inte hört talas om Schnappi, men jag kan garantera att jag hört minst en låt med vad-det-nu-är iaf. Radiohead har jag lyssnat mycket på, dock ej så att audioscrobbler snappat upp det. Samma med Beatles, vilka - i likhet med Radiohead - blev riktigt intressanta först då de utforskade en mer extensive musical style.