2009-04-30

HTML

Det finns en sak som jag tycker är väldigt rolig: humor. Alltså skämt och sånt. Det finns en massa människor som lever på humor. Tyvärr är många av dem inte speciellt bra på det, vilket jag blev påmind om för några veckor sedan då jag såg ett program på TV med Babben Larsson. Där utsattes gästerna för humortortyr under flera minuter, och blev utslagna om de skrattade. De gjorde inget bra jobb, både Kikki Danielsson och Dregen Baby klarade sig.

Så vad är ett roligt skämt då? Jo, du förstår att grejen med skratt är att det händer när man blir överraskad på ett sätt som inte känns hotfullt. Så om man sitter och väntar på att få höra ett skitroligt skämt så är inte ett skitroligt skämt skitroligt längre. Åtminstone inte lika skitroligt som om det hade kommit oväntat. Dagens ord är "skitroligt".

De roligaste skämten handlar ofta om HTML. Man kanske t.ex. säger att man ska "programmera lite HTML". Sagt i rätt sammanhang kan det bli skitroligt. Eller så gör man det lite mer diskret, genom att helt enkelt programmera lite HTML, sen får publiken själv upptäcka att man har "programmerat lite HTML". Dagens uttryck är "programmera lite HTML". Om Ulf Brunnberg skulle programmera lite HTML så skulle jag aldrig sluta skratta.

Nästa gång ska vi prata om paniknostalgi.

7 kommentarer:

babben larsson fan sa...

jag trodde man skrattade för att ett skämt var roligt och inte för att man blir överraskad blablabla orkade inte läsa klart.

vad är kul med html fattar inte

gillar babben larsson stenhårt prata inte skit om henne

puterman sa...

Jag kan inte förklara med definitioner, så jag tar ett till exempel: låten "Destroy your Life for Satan" med Mütiilation. Det är roligt.

Twoflower sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Twoflower sa...

Bra! Det var på tiden att du tog upp lite Brunnberg igen - kanske dags för lite Brunnbergiana:

Ulf Brunnberg är för närvarande utmattad och en dålig sjökapten. I sommar spelar han i Skaffa mig en tenor på Gunnebo Slott. Kanske bär han morgonrock i denna teateruppsättning? Om ni inte orkar vänta på sommarens farsupplevelse så visar TV4+ den klassiska Jönssonligan får guldfeber. Kanske bär Ulf Brunnberg även en morgonrock i den här klassikern? Om vi har tur.

puterman sa...

Min Ulf Brunnberg den har en morgonrock, och har den ej en morgonrock, då är den ej min Ulf Brunnberg.

Och det är ännu ett exempel på något som är genuint roligt: Ulf Brunnberg. Och Mütiilation. Mütiilation och Ulf Brunnberg.

hjon sa...

Det må ha morgonrock, men har det tangenter? Din Ulf Brunnberg! (jfr Din mamma/röv!)

wv: fackful

puterman sa...

Fackful folie!