2009-08-02

Bilddagboken

Kära bagdok, i helgen har jag varit på festival i Norberg. "Bagdok" låter lite koreanskt sådär. Det började i torsdags morse med att Larry hämtade upp mig vid 9, innan vi svängde förbi en konstig kyrka i Lund och hämtade upp Gåtill80, Raquel och Rosa. Sen körde vi som fan. Lunch intogs på en pizzeria i Ödeshög, där det kanske enda intressanta som hände var det här:Jag missade tyvärr att ta en bild av Kalle Anka-väggbonaden i containern. Vi kom fram till Norberg runt 7. Vädret var inte perfekt:Det fanns dock gott om partytält att gömma sig i och vi träffade folk vi kände och folk vi inte kände. Efter en blöt kväll, i mer än en mening, så gick det förvånansvärt bra att sova i tält. På morgonen åt vi frukost i pirat-tältet. För att illustrera detta så visar jag en bild på Zubas frukost och skor:Andra valde att inta en mer kontinental variant av dagens viktigaste mål:Fredagen var inte bara regnig, utan ibland även rätt rökig:Inne i den här vackra byggnaden lyssnade vi på en kille som spelade ambient, som gjorde en vändning från blippigt till nästan new age, vilket gjorde det lite obehagligt:Senare på dagen så gjorde vi ett återbesök och fick benen, tänderna och ganska mycket annat sönderskakat av drone-noise. Det kändes som om tiden stannade. Antagligen inte speciellt roligt att lyssna på hemma, men på lagom volym i en kyrkoliknande betongbyggnad var det perfekt.

Sen hade jag tänkt kolla på Skweee-battlen, men just då kändes det lite jobbigt att gå de 100 meterna från campingen till Kraftwerket, så jag struntade i det, men enligt andras rapporter så missade jag inte mycket.

Strax efter midnatt var det Gåtill80 och Raquels tur att spela. Det var en sådan där bra kaos-spelning, med bra röj och grymma visuals. Efter spelningen så tyckte de båda rockstjärnorna att det var dags att festa till, och jag lurades i rusdrycker och fick min campingstol demolerad av någon förbipasserande skweee-snubbe i röd träningsoverall.

På lördagen så åt vi piratfrukost igen, och när jag och Larry satt där i tältet och åt så kom det en långhårig cowboy-gothare och frågade om han fick sitta vid vårt bord. Det fick han, och sen hängde han efter oss resten av dagen, vilket var trevligt i början, men sen blev det aningen creepy. Men solen sken och vi var till sjön, vilket jag inte fotade, så istället får en kokett flirtig Gebreselassie illustrera solskenet:På kvällen kollade vi lite när Rolemodel spelade och Raquel gjorde grafiska illustrationer, men det var inte lika bra som Goto80-spelningen, så vi gick därifrån efter ett tag.

När vi kom tillbaks till vårt läger så satt det en lokal nazist där, med mobilen fullproppad med Pluton Svea. Han var hur som helst ganska trevlig, och det var helt hysteriskt när han sjöng nationalsången och jag bytte ut "jag vill leva, jag vill dö i Norden" mot "jag vill leva, jag vill dö i Fairlight", och han hade tillräckligt mycket humor för att inte starta slagsmål. Han fick ett Fairlight-klistermärke som han satte på telefonen.

Idag så åkte vi hem, vilket tog hela dagen. Darth Vader var ständigt närvarande:Allt som allt en väldigt bra festival, troligtvis den bästa jag har varit på. En del bra musik och ganska mycket navelskådande, växlande väderförhållanden och många trevliga människor. Det kan nog bli ett återbesök nästa år.

11 kommentarer:

Olof sa...

Det hela låter mycket trevligt trots regnrusk, men Darth Vader i bilen måste ändå vara bäst. Mer sådant!

Simon sa...

Det hela låter mycket trevligt trots Skweee-battle, men efterhängsen cowboy-gothare måste ändå vara bäst. Mer sådant! Men alltså, var han typ Fields of the Nephilim-outfittad? Med vetemjöl på trenchcoaten och allt?

puterman sa...

Nej, så långt gick han inte, men långt hår och cowboy-hatt räcker för att jag ska avfärda någon som cowboy-gothare.

[wv: distumi]

Darth Vader sa...

Det hela låter mycket trevligt trots att någon skriver om mig

Darth Vader sa...

Vem skriver om mig

Olof sa...

Darth Vader: Du vet att du är god innerst inne. Lyssna på son din!

enfetjävlaholk sa...

Goto 80 var där, men hur var det med Gosub 100 ?

puterman sa...

Gosub kan dra åt helvete.

[wv: alkmar]

Olof sa...

Gosub är det coolaste namnet någonsin.

Olof sa...

Deffn var det underligaste kommandot i 64:ans Basic. Spelet Atlantic Odey (?) använde det för att öka prestandan.

puterman sa...

För de av oss som följde den spaghetti-kantade vägen, så är DEFFN definitivt något underligt.