2009-08-16

Jesse Owens, Berlin

När Usain Bolt springer 100 meter så börjar plötsligt det gamla fina spelet Track'n'Field kännas realistiskt, även om han inte är nere på 7 sekunder. Men 9,58, fy fan.

VM går i Berlin och de amerikanska idrottarna har "JO" på sina dräkter, för att påminna om Jesse Owens, som i Berlin-OS gjorde Hitler rasande genom att slå de ariska övermänniskorna.

6 kommentarer:

Simon sa...

Åh. Coolt. Får man verkligen göra politiska statements i idrottssammanhang hur som helst?

Twoflower sa...

Jag minns när Ben Johnsons dopingben sprang hem guldet på 9.79 i OS. Efter dopingen uppdagades tänkte jag att människan aldrig kommer att klara sådana tider på naturlig väg. Jag vill här, precis som du, jämföra människan med Track'n Field och dessutom addera en Tac-II. Man vet aldrig omfattningen av den joystickens potential, bara att det finns mer att ta av. TAC-II, den mänskliga joysticken.

(vw: winoust)

Simon sa...

Och där har jag ytterligare än fråga. Gör man inte massvis med kontroller av alla, numera? Eller kan det fortfarande uppdagas att Bolt har pimpat sin müsli?

puterman sa...

De är mycket bättre på dopingtester nu för tiden, men det händer väl att folk kommer undan med det. Åtminstone ett tag. Men ingen verkar misstänka att Bolt har dopat sig.

Olof sa...

Politiska statements verkar vara något man ska göra ibland, ibland inte. Jag drar mig till minnes hur det var häromåret, när Liberala Ungdomsförbundets ledare ville att svenska friidrottare skulle ha tecknena för mänskliga rättigheter (人权) tatuerade på axeln för att upplysa de stackars kineserna om vad de bör ha. Tyvärr ville inte antidemokraten Caroline Klüft göra detta och det hela rann ut i sanden.

Olof sa...

Är det Eisenhower som står och heilar i mitten av bilden?

WV: snacksl