2009-08-25

Fast bättre

Satt på jobbet och skulle göra en presentation till imorgon, och kände ett stort mörker komma över mig när jag tänkte på Powerpoint. Men tidigare på dagen hade Micke hållt en rolig presentation, så jag kollade med honom vad han använde, och har nu, ett par timmar senare, gjort min första presentation med Prezi. Det är typ det fetaste. Det festligaste. Och egentligen inte allså coolt, eftersom det ändå rör sig om presentationer, men väldigt mycket roligare än Powerpoint. Eller Keynote. Eller vad som helst där man har 20 sidor med en punktlista på varje.

Rekommenderas. Eller på ren svenska: check it out, yo!

12 kommentarer:

JackAsser sa...

NAJS!

Simon sa...

Riktigt, riktigt nice! Jag tror att det kommer att dröja några år innan jag kommer att behöva göra en fräck presentation nästa gång. Då kommer det att finnas programvara som är som Prezi, fast på en roterande kub!

Simon sa...

Hmm, jag kollade runt lite bland "showcase" och förväntade mig att hitta alla möjliga kreativa exempel, men komiskt nog var de jag kollade på mest som PowerPoint-slides randomly utspridda på en stor yta.

Fast nu provar jag själva programmet itself... Yeah... OMG transformation zebra, liksom!

Simon sa...

OMG killens accent! Äktiwait täxt on de mänu!

puterman sa...

Håller verkligen med om killens accent. Den är awesome.

Olof sa...

Fast var är killen från? Sån't kan ju vara knepigt att förklara. alltså jag är inte så bra på det här med engelska axenter och undrar om ngåon vet?

Jag tycker i och för sig det här ser coolt ut, och jag har inte kollat upp alla features, men vad gör man om man vill animera ett objekt, exempelvis?

Simon sa...

Det verkar så vitt jag kan se inte finnas något sätt att animera saker. Däremot kan man ju embedda filmer. Det är faktiskt lite najs också att det finns en begränsad uppsättning funktioner som går väldigt fort att överblicka.

Har lekt lite mer nu och har upptäckt lite problem med svenska tecken... haz you experience this, puterman?

puterman sa...

No, jag presenterade min erfarenhet, vilket är en helt annan sak. Det var på engelska. Jag vet inte.

Olof sa...

Min erfarenhet har jag aldrig presenterat, men jag drömmer om att göra det. Jag skulle kunna berätta bl.a om:

* Att skriva in datasatser i en timme från en tidning, få upp ett meddelande om att det är fel någonstans, känna en viss molokenhet och sedan göra något annat.

* Hur jobbigt det var på friluftsdagar i grundskolan. Alla hade sportkläder på sig, läraren var väldigt allvarlig, vi fick sunkist och renklämmor, jag kände alltid någon form av nervositet och tristess över aktiviteter jag absolut inte ville göra, och sedan var det duggregn och rå lukt i luften.

* Kina första gången. En blandning av västerländskt, kinesiskt, sovjetiskt och i allmänhet väldigt färgglatt. En rikare flora av ljud än i Sverige. Dankigt men också ganska ombonat på många ställen.

Simon sa...

Olof for sommarpratare 2010!

Olof sa...

Jag ska nog presentera de här grejerna på en ny blogg snart. En annan sak jag plötsligt kom att tänka på igår:

När jag var 7-8 var jag ute och gick med min mamma, och sade då att jag trodde på Gud. Det tyckte hon lät bra. Poängen är att jag inte alls minns att konceptet betydde någonting - jag sade så för att vår lärare, som var kristen, sade att vi skulle tro på Gud. Det lät också som något positivt, men jag förstod inte alls vad det innebar.

Olof sa...

Simon och andra:

http://herrbusschaufforen.blogg.se/