2009-11-19

Årets matprodukt

Tjenare, tjenare!

Långtida läsare av bloggen känner redan till detta, men för nytillkomna tittare så kan jag nämna att ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat är matprodukter. Även själva uttrycket "matprodukter" är något jag tycker mycket, mycket om. (Och så tänker jag ofta på Lars Leijonborg.)

Idag har i alla fall tiden kommit för att, ett par månader för tidigt, utse årets matprodukt. Poängen har noggrant sammanställts, summerats och då och då även konkatenerats och katalogiserats veckovis. Enligt den senaste kalkylen så är det nu klart att ledaren har ett så stort poängförsprång att ingen av de andra tävlande har en teoretisk chans att komma ikapp.

Årets vinnare är... (Ta-da!) Spiskummin! Grattis säger jag till denna klassiska allkrydda! Kanske något för mästertwittraren Mats Odell att ta upp på nästa partitoppmöte?

Med vänliga hälsningar,

Linus

16 kommentarer:

Simon sa...

Jag misstänker att spiskummin får priset inte så mycket på egna meriter, utan mest för att det inte är George W. Bush.

Odell är även en hejare på Google Wave, har jag hört.

Olof sa...

Jag har hört att Google seedade Chrome OS till Odell redan när det bara var några veckor gammalt, så att han kunde bidra med de kunskaper han tillägnat sig som kommunikationsminister.

Anonym sa...

Odell är i alla fall inte så dum som den där sossekärringen som sa att alla som använder internet är flugor som ska dö. Om spiskummin har jag inget att säga.

Anonym sa...

Rättelse: det var jag som skrev ovanstående kommentar, och jag vill ta tillbaks "-kärring". Det är härskarteknik och jag ångrar mig djupt. Om ni förresten undrar över kryddor så kan ni leka lite med curry- eller chilipastor. Sambal Olek har ni ju förstås hört talas om, men det finns massor med andra varianter. Det var mitt tips. Jag kände mig manad eftersom jag (som härskartekniker sett) inte kunde tillföra särskilt mycket till spiskummindiskussionen. Hejhej ja.

Anonym sa...

Hej, det är jag igen, ja jag som skrev förra och förrförra kommentarerna. Jag får be om ursäkt att jag spammar för mycket här, två kommentarer bara så där, swoooshh liksom. Va! Det har i och för sig inte med härskarteknik att göra, men det händer ibland att jag sitter så här lite på fredagkvällen och blir lullig på ett (fyra) glas vin. Då spammar jag, eftersom det verkar så viktigt att prata om Odell och Sambal Olek. Men det är ju helt sjukt! Haha! Det är det ju! Haha! Odell förresten, är han släkt med den där konstbruden som fejkade psykos? Man kan ju tro det. Hon verkar lite borgerlig.

puterman sa...

Men du Anonym, om du tar tillbaks "kärring" från "sossekärringen" så blir resultatet "sosseen". Vad menas?

Olof sa...

Jag tänkte just nämna twitter i samband med Mats Odell, och så ser jag att han redan är omnämnd som "mästertwittraren". Varför tänkte jag nämna det, då? Jo, för att twitter och Chrome OS är en "killer combination" som Odell hjälpt till med. Förut talade man om killer apps. Killer combinations är saker som multitouch + mobilfunktionalitet, eller Chrome OS + twitter, och det är det nya begreppet alla IT-savvy talar om.

Twitter i sig räcker inte. Man måste också ha ett seamless media-OS. Hade demonstranterna i Iran haft Chrome OS också hade presidenten inte hetat Ahmaninejad idag.

Twoflower sa...

Spiskummin, sambal oelek och kryddpastor i all sin ära - men känns inte allihopa lite tidigt 2000-tal? Inget ont om dom - spiskummin är ofelbart när man lagar sin chili sin/con carne och kryddpastor kan också ha sin charm. Vad jag vill slå ett slag för är den vällagade såsen (gjord utan halvfabrikat) och schalottenlöken som kan ge en rund smak till nästan vadsomhelst. Javisst sneglar jag på ett brunmurrigt sjuttiotal här, Werner Vögeli och Cordon Bleu - men kanske är det detta som behövs som ett komplement till Mats Odell?

(VW: distri)

Olof sa...

Scharlottenlök är riktigt bra. Kombinerad med hackad ingefära kan man få riktigt intressanta smakkombinationer. Det är för övrigt också en killer combination.

schalottenlöken sa...

vem pratar om mig

puterman sa...

En i sanning eklektisk diskussion! Är killer combinations kanske arvtagaren till design patterns? Jag väljer att som exempel lyfta fram tre killer combinations från era kommentarer:

Chrome OS + Twitter
Werner Vögeli + Mats Odell
Shalottenlök + ingefära

Med utgångspunkt från denna lista borde man kunna extrapolera en stor uppsättning andra killer combinations. Jag avslutar med att nämna en killer combination som dök upp på mitt förrförra jobb: sand + databaser.

Simon sa...

Har ni tänkt på att "M. Odell" skulle kunna vara ett sånt här Kalle Anka-namn för en person som är modell? Har alla andra tänkt på det utom jag? Har ni provat Sambal Badjak?

puterman sa...

M. Odell är i alla fall bättre än Inge Animal, som jag vet förekom vid något tillfälle. Jag har ätit ungsstekt falukorv med Sambal Badjak, något som uppenbarligen hände för ganska länge sedan. Hur Badjak förhåller sig till sitt lillasyskon Oelek vet jag inte, men namnet är helt klart mer catchy.

hjon sa...

Ugnsstekt är den korrekta stavningen. Var jag puterman bad jak om ursäkt.

puterman sa...

Jak bad om ursäkt. :(

Olof sa...

Simon: "Har ni tänkt på att "M. Odell" skulle kunna vara ett sånt här Kalle Anka-namn för en person som är modell?"

Du menar inte Anna Anka-namn?