2009-11-29

Tja!

Har det kommit någon ny häpnadsväckande musik i år som jag har missat?

And also: varför envisas iTunes med att ofta lägga in dubbla kopior av alla låtar när jag importerar musik?

7 kommentarer:

Erik sa...

Jag tycker att Harmonic 313 gjorde en mycket trevlig skiva, men den kanske är från 2008 och inte räknas.
http://www.harmonic313.com/wordproblems/

hjon sa...

Bear Quartets "89" är grym, Sonic Youths "The Eternal är inte heller dum.

Och du, iTunes sux!

hjon sa...

slutcitat

hjon sa...

Och "Notations" av Gui Boratto (http://open.spotify.com/album/5xPj961lBGUxcf0UwD3Gb0) är så grym att jag nog måste köpa den där fullängdaren han släppte i år även om den inte är i helt samma stil.

Twoflower sa...

Japp, Gui Borattos "Take My Breath Away" var en frisk fläkt i somras. Om vi ska fortsätta med semielektroniska saker så är La Roux "La Roux" fin den också. Annars vill jag tipsa om den tydliga linjen Monsters of Folk -> Tallest Man on Earth -> Bill Callahan.

(vw: styli)

Simon sa...

Bob Hunds "Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk" får inte missas. Animal Collectives "Merriweather Post Pavilion" har du säkert inte lyckats missa, och bör ej heller missas. Wavves "Wavvves" är stenhård. The Xx "XX" är fin. Grizzly Bears "Veckatimest" är något alldeles fantastiskt, men av någon anledning tror jag inte att du gillar den. Det samma gäller Taken By Trees nya skiva. Eller jo, den kanske du gillar.

iTunes gör så, tror jag, för att du får med dig en playlist-fil typ .m3u eller nåt. Då tycker den att de filer som listas där ska läggas in, trots att de redan håller på att läggas in. Det är rätt stört.

puterman sa...

De enda jag har lyssnat på är Animal Collective och Grizzly Bears. Den förstnämnda är rätt bra, den andra har jag kanske inte lyssnat tillräckligt på för att uppskatta.

Playlists är mina ärkefiender, jag har aldrig förstått poängen.