2006-08-18

Ganska HTML

Jag är ju ganska HTML sådär, så jag har nu editerat layouten på sidan, efter att ha haft den här så kallade bloggjäveln i ett par månader. Det jag gjorde var att jag la ditt en länk till min last.fm-sida (istället för länken till google news och de två tomma "Edit me"-länkarna). Observera att detta är en one click solution: det räcker att klicka på länken så kan ni se vad jag har lyssnat på för musik. Fast man kan behöva navigera runt en del på sidan för att se all statistik och skit (politik etc.), så själva sidan är inte one click. Jag kom inte på något annat att länka till, för det finns inte så mycket bra på webben nu för tiden.

Och om man tittar på min jävla last.fm-sida så blir man fuckad i huvudet och tror att jag lyssnar en hel del på Oasis, när jag i själva verket lyssnar på Oasis. Jag tycker det är viktigt att påpeka det, och jag tycker det är viktigt att påpeka att Omar och Ray är jävligt coola som kallar sig Oasis, fast det redan finns andra grupper som heter så. "Vi skiter i allt", låter det som om de säger och att skita i allt är coolt.

Okej, klockan är inte åtta än och jag har redan skrivit två blogginlägg. Roolz.

18 kommentarer:

Jöns sa...

"Okej, klockan är inte åtta än och jag har redan skrivit två blogginlägg. Roolz."

När klockan hunnit bli elva kommer UL-Tomten att ha skrivit 14 kommentarer.

UL-Tomten sa...

Jöns: Ord kan göra ont, vet du det?

UL-Tomten sa...

Puterman:

1. Jag har ett liknande problem med last.fm. Jag hade Enya på repeat medan jag läste Jonathan Strange & Mr. Norrell, vilka faktiskt fungerade oväntat bra ihop, men nu ser det ut som om Enya är min tredje favoritaste artist. Om du vill kan jag byta din Oasis mot min Enya!

2. Hade inte Oasis (3) varit ett ännu coolare namn på ett band?

3. Fin layout på sidan. Om du lägger till en Recent comments också kan jag fortare känna din "gode" brors knivstick i ryggen. Bra när man känner det där kissa-på-mig-begäret.

puterman sa...

Ni har båda rätt. Klockan är 11:07 (snart 13:37, fan vad COOLT!) och UL har
minsann skrivit 14 kommentarer, och det gör ont. Jag har svårt att över huvud
taget föreställa mig en situation där jag skulle spela någonting med Enya,
medan jag däremot _kan_ föreställa mig att jag skulle lyssna på britt-Oasis
första skiva, så jag vill inte byta.

Sagt om Enya: "Musik för folk som inte är intresserade av musik." (Det finns
en praxis att inte redovisa källa när man citerar.)

UL-Tomten sa...

Puterman:

1. Det där citatet stämmer bra in på mitt lyssnande. Jag kan varmt rekommendera boken, förresten. Och eftersom den här kommentaren nu även är bokrelaterad korspostar jag den även på alla inlägg du skrivit som handlar om böcker, eller som handlar om något som i sin tur handlar om böcker. Klockan är ju över elva, och siffran 14 hägrar! Kanske förlåter din "gode" bror mig om jag hinner med 1337 kommentarer före klockan 13:37? Fortsättning följer. Puh!

2. Angående HTML, så tycker jag du borde tillåta mer av den varan i kommentarerna! <ol> är en favorit, t.ex.

puterman sa...

Nja, jag har själv aldrig använt ol-taggen, vad jag kan minnas, så jag har inget incitament. Men du är väl en sådan där HTML-programmerare, så du ska minsann använda diverse taggar som gömmer sig på avancerat-fliken.

Mina favorittaggar (i bokstavsordning):
1. blink
2. html
3. marquee

Eruk sa...

Jag tänkte just skriva och fråga om den kulturella betydelsen av att hänga ut sitt eget musiklyssnande på nätet, men när jag väl tittat på din lista förstår jag att vi faktiskt har många saker gemensamt.

Förresten, är ul-tomten samma person som den UL-Tomten som skriver på Jöns blogg? Han har en tendens att lämna en jävla massa kommentarer...

puterman sa...

Eruk: UL står för "Upplands Lokaltrafik", men vad ul betyder har jag inte en aning om. Det bör alltså inte vara samma person.

Det här med att hänga ut sitt lyssnande på nätet, jag vet inte riktigt, jag tycker mest det är roligt att få statistik över vad jag själv lyssnat på. Det är inte alls lika intressant att kolla vad andra lyssnar på.

Jag hade tidigare planer på att koda något liknande, fast utan community-biten, bara för att kunna kolla vad jag lyssnat på. Som vanligt orkade jag dock inte, utan blev nöjd och glad när Audioscrobbler dök upp.

UL-Tomten sa...

Eruk: Att prata i tredje person om någon som är närvarande är jävligt oartigt.

Jöns sa...

UL-Tomten: Skojade ju bara

Men nu blir jag förvirrad. Är Erik och UL-Tomten samma person?

UL-Tomten sa...

wrong

Simon sa...

Nu tycker jag att vi ska vara trevliga mot varandra och tillsammans frustreras över konstigheter med last.fm.

En grej som är ganska konstig är att det finns låtar ganska långt upp på min Top Tracks som jag på rak arm inte kan komma på vilka det är. Speciellt nummer åtta, "Paddington DC - Something to say". Förmodligen har det väl bara slumpmässigt blivit så. Jag är ju en sådan albumlyssnare. Eller har varit i alla fall, numera är jag ju iTunes-partyblandning-kille.

UL-Tomten sa...

Simon: Paddington D.C. or Paddington Distortion Combo is one of the soloprojects of swedish Carl Olsson from "The Bear Quartet", tror jag.

UL-Tomten sa...

Quartet, förresten. Var det inte bara pappa björn, mamma björn och lille björn?

Jöns sa...

Simon: Tonen mellan mig och UL-Tomten är "rå men hjärtlig". Eller "knivmun tofuhjärta" som man säger här.

Eruk sa...

ul-tomten:

Om Gud brukar vi förvisso tala i tredje person, trots att han, som somliga hävdar, är allomstädes närvarande. Ingen verkar ta illa upp. Jag har heller aldrig hört Gud beklaga sig över detta.

Flera författare, belönade med Nobelpris och andra fina utmärkelser, skriver till och med om sig själva i trejde person, utan att någon verkar ta illa upp.

Jag är din vän och vill dig väl!

puterman:
Störts överraskning: Bob Log III.

puterman sa...

Eruk: Bob Log III har jag gillat sedan jag fick höra berättelsen om hur en min förra flickvän träffade honom när han och Thermos Mauling på Hultsfred, där de satt och rökte crack som de smugglad in i skorna.

UL-Tomten sa...

1. *applåder och visslingar*

2. Din svensklärare ringde. Det lät som samtalet kom från en dryg meter under jorden, och som om något roterade frenetiskt.