2006-08-05

Mörk lättöl

Det är förunderligt vilka spännande artefakter man kan hitta här ute på landet. I garaget hittade jag idag en flaska Coop mörk lättöl. (Numera fylld med sedan länge torkad lack, eller något åt det hållet. Datummärkningen var oläslig.) Jag brukar då och då undra var den mörka lättölen tog vägen. Var köper man idag en flaska läskande Kavaljer? Är det helt enkelt så att den generation som uppskattade dessa drycker nu är utdöd?

Jag tog en fin bild på flaskan jag hittade, men misslyckades med att få den här datorn att ta emot filer på flera hundra tusen bytes. Jag tar därmed tillbaka min utsaga från igår om att bluetooth funkar bra här. Det gör det inte. Jag tar över huvud taget avstånd från allt jag sa igår. Inget jag sa igår var sant. Jag sa över huvud taget inget igår. Jag var tyst. Det var Leonid Brezjnev som talade genom mig.

8 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Märkligt. På bilden ser det ut som om Brezjnev bara har ett ben.

puterman sa...

Han lutar. I Sovjet fanns ingen lättöl, utan där tog man istället en flaska ljummen vodka till maten.
(Vissa äldre sovjetmedborgare tog sig gärna ett glas mörk vodka för att svalka sig, under de långa, varma dagar då skörden skulle skördas och traktorerna gick varma.)

Jöns sa...

Puterman: Vad hände när du försökte överföra bilden till datorn?

UL-Tomten sa...

Jöns: Efter en mörk lättöl är Puterman knappast i stånd att göra något som kräver den graden av mekaniskt finlir. Det vet du.

Jöns sa...

"Jag har aldrig tillsatt någon kommunist som landshövding. Det vet Carl Bildt."

/Ingvar Carlsson

Ingvar Carlsson sa...

Update: Det skulle stå "kolumnist". Jag ber om ursäkt.

puterman sa...

Jöns: Överföringen stannade efter några hundra kilobytes. Jag prövade flera gånger, och den stannade på samma ställe varje gång.

UL-Tomten sa...

Puterman: You can use some HTML tags