2006-08-04

Reklam

Jag hittade ett nummer av den lokala publikationen "Olandsbygden" från 1936 i en byrålåda. Tidsandan är mycket påtaglig, men aldrig så intensivt som när man läser följande annons:

Mussolini är snart den enda, som inte erfarit, att man köper den bästa cykeln till lägsta priset och på förmånligaste villkor hos Gustaf Foghelin, Alunda. Tel. Stavby 15

Herr Foghelin kanske sålde bra cyklar, men han borde nog ha hållit sig till reklambranschen.

7 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Jag tror du missförstår annonsen. Anledningen att Mussolini skulle vara den sista att köpa den bästa cykeln osv är att han bara hade ett ben, vilket syns aldrig så tydligt på denna bild av honom från just 1936.

http://history.sandiego.edu/cdr2/WW2Pics/00155.jpg

Update: http://tinyurl.com/z2o5c

UL-Tomten sa...

Update: Oj, vad är oddsen?

http://tinyurl.com/e7wlj

puterman sa...

Fast om herr Foghelins velocipeder nu är så bra (de är säkerligen utrustade med t.ex. plasmakanon, så att man kan skjuta jättesniglar som kommer i ens väg), så borde de väl även passa enbenta?

UL-Tomten sa...

Mångårig folkpartist som du är förstår jag att du anser att Sverige behöver en plasmakanon. Rätt sorts plasma kan ha en stärkande och enande effekt på ett folk, ja; till och med på sniglar!

puterman sa...

Kopplingen mellan Mussolini och Folkpartiet är uppenbar för de flesta. Varför känner du att du måste ta upp den här?

UL-Tomten sa...

Ursäkta mig, medan jag tar upp den här!

jon sa...

Ta upp det här!

Undrar om det här inlägget undermedvetet fick mig att se fel på baksidan av en tidning häromdagen. Det var ett bleknat foto på en man i en gammaldags lanthandel och rubriken löd: "Vi har samma vision som Himmler hade på fyrtio-talet."

Jag skakade på huvudet och sen stod det "Hilmer", som tydligen hade startat butiken för sextio år sen.