2008-10-02

Ari-Pekka kommer med musik

Nu är det tydligen gratis musik som gäller. Spotify låter dig lyssna på musik över nätet, medan Nokia ger dig ett års gratis musik om du köper en av deras musiktelefoner. Kan det vara möjligt, det där som vinylknastermaffian trodde var omöjligt, att man kunde hitta på nya sätt att distribuera medieprodukter, bara sådär 10 år efter att det gjordes "olagligt" på Napster och 100 år efter att det gjordes "lagligt" via s.k. "radiosändningar"? Ja. Det är inte utan att man tycker lite synd om innovatörer som alldeles nyligen har kommit på att man kan sälja knastriga DRM-fria mp3-or för 9 kronor styck. Som t.ex. våra svenska vänner Sony Ericsson.

Det jag undrar är hur Nokia kan betala 9 kronor styck till skivbolagen för alla låtar du har lust att lyssna på under ett år, i utbyte mot att du ger dem 279 euro-dolares för telefonen. Det låter som om de skulle ha råd med ungefär 279 låtar innan de börjar gå back, vilket dessutom förutsätter att telefonen i sig är gratis. Läsaren inser lätt att denna idé skulle ha verkat omöjlig överallt utom i Finland. Eller i Sverige då. (Och varifrån alla andra liknande tjänster, som jag inte har hört talas om, kommer.)

Fan, jag kan inte skriva över huvud taget. Varenda mening jag skriver känns som blaj, men jag tror att ni fattar vad jag menar. Vad jag nu menar.

2 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Det var åtminstone fler siffror i inlägget än det brukar vara. Det är ju alltid något!

puterman sa...

Tack. :(