2009-02-02

Men gud så hemskt det här var då

Läser i DN att Åhlens beslutat sig för att sluta sälja dunprodukter, sedan det framkommit att änder och gäss plockats levande. Tydligen en form av djurplågeri av någon form av söta djur, som inte är acceptabel. Skandal, helt enkelt. Det påminner om andra djurskandaler, i stil med katter som pälsdjur och hundar som mat.

Men seriöst, om det här är så jävla hemskt, så är det tur att det finns så lite kunskaper om hur de djur vi äter (eller "ni" snarare, jag är alldeles för moraliskt högtstående och allmänt härlig för sådant beteende) behandlas innan de tas av daga. För runt 10 år sedan hade Hemköp planscher uppe i sina butiker, med en bild på en Belgian Blue och text som lydde något i stil med "när vi hörde talas om Belgian Blue så kunde vi knappt tro våra öron [...] vi skulle aldrig sälja sådant". Okej, så att de fortfarande, 10 år senare, säljer kyckling betyder att de antingen är dumma, ljuger eller inte har koll på sina varor. Vilket oväntat beteende, sådär i gränslandet mellan moral och profitintresse!

8 kommentarer:

Olof sa...

Snart kommer det att dyka upp någon och säga att din syn på djur inspirerats av Disney (det brukar ofta vara paradargumentet).

UL-Tomten sa...

Jag läste "paradar-gumentet". Vad vore ett paradar-gument?

puterman sa...

Tja, när jag såg Bambi på bio så tyckte jag det var den bästa film jag sett. Men redan veckan senare gick en film som jag har för mig hette "En rymdman vid riddarnas bord", med robotar och medeltid, som givetvis slog fjoll-Bambi med hästlängder (eller rådjurslängder dårå kanske).

Vad Parador är vet: billigt vin. Några gument har jag inte sett till.

[vw: cherchut]

Olof sa...

UL-Tomten: Jag vet vad en en gument är.

puterman sa...

prove it

Michael Jackson sa...

just prove it

Stanley Kubrick sa...

it aint worth it

UL-Tomten sa...

[...]