2009-02-25

Monarkistbloggen

Här på monarkistbloggen väljer vi såhär på kvällskvisten att upprepa vad vi sa redan till frukosten. Om vi behöver någon upphöjd person, som alla i Svea ärofulla rike kan sluta upp kring, så är inte kungafamiljen det rätta stället att leta på. Kungen ses av många som en ointelligent fjant, och hela institutionen som sådan delar folket i två läger. Senast vi i detta land hade en figur av den eftersökta typen var på 70- och 80-talet, då alla underkastade sig Ingemar Stenmark, som på ett Jesus-aktigt sätt stod enbart för det positiva. Och alla trodde.

I övrigt hänvisar jag till Naseer, som kommenterar ämnet med hedern i behåll.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ställer i alla fall upp som kung, ifall den nuvarande tröttnar. Drottning går också bra, men jag tar INGET lägre än prins.

/Succrowe

Twoflower sa...

Jag har alltid velat vara Hertig. Jag kan vara lydig adel om vi ska byta ut den med. Men bara om jag får ha kvarnhjulskrage, barrett och pipskägg. Alla bör förövrigt klä sig i Nationella Dräkten (http://sv.wikipedia.org/wiki/Nationella_dr%C3%A4kten)för att fira denna händelse av rang.

Olof sa...

Bosse Ringholm. Där har vi en man som borde vara kung - och det för evigt. Efter sin död blir kungen en gud, som alla städer över en viss storlek måste ha ett altare för.