2009-02-14

wiigooski.com

Lördag utan planerade aktiviteter, det är grejer det. Eller tja, jag hade faktiskt planerat att titta på skidåkningen på TV, vilket jag gjorde med stor behållning. När gjorde de svenska landslagen en så stark insats senast? Har de någonsin gjort det? Fem svenskar i herrtävlingen, och Mattias Fredriksson var sämst med en fjortondeplats. Oj.

Efter skidåkningen gick jag och handlade batterier till min wiimote. Har inte använt min Wii på över ett år, men efter att ha sett vilka feta spel man kan ladda ner för en billig penning till PS3 härom dagen så kändes det som om det var dags att kolla om det fanns något liknande till Wii. Det fanns det.

Utbudet är ganska begränsat, men det fanns i alla fall några spel som verkade intressanta, så jag köpte wii-pengar för 30 euro och surfade runt lite bland utbudet. Användargränssnittet är ganska förvirrande och jobbigt att använda. Det finns ingen konsekvens, utan varje skärm har sitt eget UI, lite som på webben. Det är dessutom ofta ganska långsamt, och när saker ska laddas ner så får man inte speciellt mycket info om vad som händer. En progress bar hade kunnat vara något.

Folk i min omgivning hävdar att World of Goo är det fetaste, så jag köpte det. Det funkade alldeles utmärkt att bränna några timmar på: lite lagom svårt för att jag ska slippa anstränga min svaga lilla hjärna för mycket, och idén känns allmänt ganska fräsch. Den grafiska designen och berättelsen de byggt upp runt spelkonceptet får mig mest att gäspa, det är typiskt sådär lite småkitchigt och "roligt" som det ska vara i pusselspel.

Titta gärna på skaparna 2D Boys hemsida, de ger ett sympatiskt intryck och spelet finns till en massa plattformar, bl.a. Linux.

2 kommentarer:

hjon sa...

Jag gillar musiken i WOG. Har också testat Bomberman Blast, vilket jag inte kan rekommendera, och Lost Winds som är ett småmysigt plattformsspel i Zelda-stil.

puterman sa...

Jag köpte Lost Winds också, men har inte spelat det mer än 15 minuter. Kändes lite segt, och den här vind-grejen känns mer som en gimmik. Jag hade hellre kunnat hoppa. Men jag återkommer nog till det så småningom.