2008-12-22

Närmare

Förra veckan såg jag filmen Control, om Ian Curtis och Joy Division, och nu har jag just sett 24 Hour Party People, om Factory Records, Joy Division, Happy Mondays och Hacienda. Ganska fina filmer båda två, den förstnämnda väldigt seriös, den andra smått oseriös. Men vad kommer jag att tänka på, förutom att Joy Division var väldigt bra? Mina favoritklotter:

3. "Tunnel of Love" (ovanför en betongtunnel, någonstans åt Gränby-hållet i Uppsala)
2. "Kukar." (i en busskur i Alunda)
1. "Love Will Tear Us Apart" (på en risig tegelvägg vid en lerig parkering i centrala Enköping)

2008 börjar närma sig sitt slut, så det är mycket listor. Årets bästa skiva? Blir nog inte så mycket sådant i år, jag har inte lyssnat på så mycket ny musik, och det jag har hört har inte övertygad. Det som hamnar på årsbästalistorna har inte övertygat. Jag är inte övertygad. Ingen har täckt mig med tyg. Det är det som är problemet!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillade också bägge filmerna. Man blir sådär sugen på knark, som man kan bli ibland. Men ändå inte, på samma gång. Är du med?

Apropå att du inte blivit så himla impad av nåt musiksläpp i år, så är det kanske åldern som börjar spöka? Det kommer att bli allt längre mellan de bra plattorna nu.

I ett sånt läge kan knark hjälpa, men kom ihåg att det är onyttigt. Bara du inte börjar med country.

puterman sa...

Det är åldern, i kombination med att jag har börjat lyssna på country.

Olof sa...

Glöm inte det fina klottret på ett av elskåpen i Alunda: "Jag vill plocka hela jävla landet".

Olof sa...

En annan klassiker var de som hade lyckats spraya "Arx" (om jag minns rätt) i _varje_ busskur mellan Alunda och Uppsala (kanske rentav mellan Östhammar och Uppsala).

Ordverifiering: flizdt

puterman sa...

Nej du, det var "Ark" och "Bur".

Olof sa...

Ark och Bur var det, ja. Stor humor.

Olof sa...

Sedan ska vi inte glömma bort den storslagna handlen "KÄ".

Ordverifiering: buskl

Twoflower sa...

Mitt favoritklotter är "Gammbög" som i många år sken storstilat från en av Vattenpalatsets (Örnsköldsviks badhus) ytterväggar. Expressivt och med en tydlig lokal prägel.

(ordverifiering: clara)