2006-12-14

Anders > Apple

Medan Apples jävla developer network spammar mig i tid och otid (eftersom jag ville ladda ner gcc när jag var strandad med en Mac i somras) och inte låter mig unsubscriba, så meddelar sig Goto80 bara när det är som allra mest nödvändigt, typ när han åker på turné till Tjeckien eller släpper en ny platta.

Ny skiva av Goto80 == teh shit, och eftersom det är en mp3-release så slipper jag lägga ut en hel hundralapp den här gången. Digi-Dig är ungefär så asbra som man kan föreställa sig, även om det inte är The Great American Record den här gången heller.

Jag tar det negativa först. Det fattas sång. Sjung, Anders, sjung! Det är ju det du gör bäst, nästan. Även om du kan ro ihop en data-hit på tre sekunder så blir det på något sätt mer robotiskt när du öppnar käften. "Tänk om" vore inte samma sak om den vore instrumental, right? Och ja, du vet, de andra plattorna är typ bättre.

Sen tar vi det positiva och negativa. Det är en jävla blandning. Naturligtvis. Det är så det är att vara Goto80. Man gör än det ena, än det andra. Ibland hänger det ihop lite grann, men för det mesta är det ett gudomligt kaos. Anledningen till att han inte gör The Great Swedish Record (välkommen hem till Sverige, det bästa landet i hela världen!) är att en sådan måste hållas samman på något sätt. Goto80 är inte i den branschen. Gillar man alla låtar på en av hans skivor så är man lika störd som han, och då är det bara att lägga ner. Game over, asswanker!

Sen tar vi det positiva. Det är götta-musik vi bjuds på, helt gratis. "Bullcactus" är sådan där söt, glad och fin datamusik som nästan bara han kan göra. Om Tracks-listan inte vore genomsyrad av crack så skulle det här vara varje sommars hit. Och så det där kaoset som andra chip-nördar inte förmår skapa utan att låta krystade. När Goto80 vrider tok-reglaget till 10 så är det på riktigt, sådär som det är när Roky Erickson eller SPK gör det, no posingz yo! "Soft Commando" is teh crazy jazz 2006!

Sammanfattningsvis: lite för mycket pure chipdrop för mig den här gången, lite för lite popkruka, men fortfarande huvudet högre än chipmobben. Han tar liksom i lite för lite på mp3-releaserna ibland, känns det som, även om den här mp3-releasen kommer i ogg-format.

5 kommentarer:

Tok-reglaget sa...

Jag går till 11

Jöns sa...

Vilken Apple-adress är det du får spam från? Skicka den till mig.

puterman sa...

Jöns: Jag tror att jag kan ha lyckats unsubscribe-a nu. Det verkar av någon bisarr anledning inte finnas något enkelt sätt att göra det, utan man måste skicka ett meddelande till Apple Developer Connection.

goto80 sa...

jafan, det var glapp i micken. jag ska skärpa mig. nästa släpp blir det en jävla massa sång på. och min tolkning av do they know it's christmas kommer snart och den kommer vara trendig, otrendig, otrevlig och trevlig. så jävla multiplex fexx! vad är chipdrop?

puterman sa...

"Chipdrop" skrev jag bara för att jag inte vill använda samma ord som alla andra.