2006-12-05

Farliga mördare

Läste i någon tidning för ett tag sedan att det är en massa farliga mördare som är på fri fot i vårt samhälle. De har mördat någon, sen har de suttit i fängelse, men sen har de inte kunnat utvisas, av olika anledningar. Ingenting nämndes om de farliga mördare som mördat någon, sen suttit i fängelse och efter sin frigivning stannat i Sverige eftersom de är svenska medborgare.

Den här utvisningsgrejen är lite rolig över huvud taget. Vad är grejen med att man ska straffas hårdare för att man inte är svensk medborgare?

7 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Precis. Det är ju ett straff i sig!

Jimmyroq sa...

Du resonerar fel. Alla mördare borde utvisas när de suttit av sitt straff. En gång mördare alltid mördare som Erik Rudolf (känd Uppsala-profil) brukar säga. Var ska de ta vägen? Ja, det är väl inte vårt problem.

Jöns sa...

En annan möjlighet är att starta en speciell koloni (vi kan arrendera en bit av Grönland eller Australien) dit dömda brottslingar skickas. Detta blir sedan en egen nation som troligen får en något annorlunda kultur än övriga Sverige. När andra generationens kolonister sedan börjar delta i de svenska debatterna får de nytt liv eftersom deras perspektiv kommer att vara annorlunda.

En tredje möjlighet (eller en del av den andra möjligheten) är att anhöriga också utvisas.

En fjärde möjlighet är att utvisa alla psykiskt sjuka.

Jöns sa...

jimmyroq: Du menar att frågan om var de ska ta vägen är NAP?

Jimmyroq sa...

Nej, det är DEP, dvs deras eget problem. Kolonier är ju ingen hållbar lösning i längden tyvärr.

Jöns sa...

Om man inte kan lösa problemet vare sig med utvisning eller kolonier, är det nog NP-komplett.

UL-Tomten sa...

NP