2006-12-30

Han Lambertz, han Bodström (och hon Ask)

Han Lambertz har vi skrivit om tidigare, men han Bodström skulle jag kunna vara Sveriges (eller VÄRLDENS?) enda bloggitione som inte skrivit om. Han Lambertz säger att det inte alltid går rätt till på rättegångarna. Han Bodström säger att sådana uttalanden skadar rättegångsväsendet anseende. Men vad menar han Bodström då egentligen?

Antingen menar han att allt visst går rätt till och att Lambertz far med osanning, eller så menar han att det är dåligt om rättegångsväsendets anseende skadas, oavsett om det är förtjänt eller ej. Om han menar att Lambertz ljuger och luras så borde han gjort en poäng av det, men inte ens en före detta justitieminister kan ju veta huruvida varenda rättegång i landet går till som den borde.

Det verkar som om det han säger är att man ska hålla käften om man har kritik att framföra mot rättsväsendet. Anseendet ska vara på topp även om det är oförtjänt. Jag kan föreställa mig argument som bygger på att om folket inte har förtroende för rättsväsendet så skulle kaos bryta ut. Sen kanske han Bodström i hemlighet kan fixa felen, så att rättsväsendet lever upp till sitt rykte. Eller så kanske det vore bättre att som hon Ask ta en diskussion om sakfrågorna med han Lambertz. Om hon sen gör mer än att diskutera så vore det alldeles lysande. Hurra, hurra, hurra!

10 kommentarer:

Jöns sa...

Någonting gott gjorde väl Bodström med det absurda uttalandet i och med att det öppnade upp för borgeliga debattörer (och ministrar) att säga något förnuftigt. UNT:s ledarsida (surprise!) hade exempelvis en artikel till stöd för honom i morse.

UL-Tomten sa...

Hon Ask kanske kan få Bo Skarinder att sluta ljuga. Det vore något!

puterman sa...

Jöns: Till stöd för han Bodström eller för han Lambertz?

ul-tomten: Det vet du själv att det är omöjligt.

Jöns sa...

De skrev att han Lambertz har en poäng. Håkan Jacobson hade dessutom en artikel om att det i mina ögon naiva förslaget att "flytta mobbaren" var bra.

UL-Tomten sa...

Puterman: En kan väl få drömma.

UL-Tomten sa...

Det bästa vore väl att flytta själva mobbandet: då försvinner ju problemet. Men nu glider vi ifrån ämnet!

Jöns sa...

UL-Tomten: Det måste vara lösningen. Varför har ingen tänkt på det?

UL-Tomten sa...

Jöns: Jaså, nu är jag ingen. :-(

hjon sa...

Avliva mobbaren och sterilisera föräldrarna så att de inte kan göra nya. Det är den enda lösningen, det har jag alltid sagt.

(Om du läser det här och inte förstår skämt, stäng Explorer och besök aldrig mer internet!)

Jöns sa...

UL-Tomten: Det är cyklopen som är mördaren.