2006-12-12

Bokar med e

Igår beställde jag ett antal böcker från adlibris.se. När jag skulle betala så var banken nere, så jag kunde inte betala med kort. Istället försökte jag välja att betala med faktura, men den rutan var utgråad, med motiveringen att man måste betala direkt när man köper e-böcker. wtf? Jag fick göra en detaljerad genomgång av mina böcker för att hitta the offending pdf. Hade jag inte råkat ut för kort-debaclet hade jag intet ont anande betalat flera tior för en pdf-fil (säkert DRM-ad till döds dessutom). Det finns så mycket blinkande banners på webben, men när det verkligen finns något som det borde varnas för så räcker det tydligen med en liten varningstext, som visserligen var röd, men inte blinkade det minsta. Skärpning, adlibris.se!

(Idag levererade tidningsmannen för första gången ett exemplar av "punkt se". Vad står på?)

10 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Vilken pdf var det?

Jag lånade en pdf på biblioteket häromåret.

http://www.elib.se/library/dynamic_page.asp?lib=64&page=H

puterman sa...

Jag kommer inte ens ihåg vilken pdf det var. Något med historia i, antagligen.

Kul att man kan låna en pdf i alla fall. Hur går det till när man lämnar tillbaks den? Mailar man tillbaks en kopia av filen, eller har biblioteket en ftp där man kan ladda upp den?

UL-Tomten sa...

Du får inte lov att kopiera filen. Du måste maila tillbaka originalet.

Jöns sa...

Jag tror att Zune skulle kunna bli populär i Sverige om bara Bibliotekstjänst hakar på. Man får ladda ned PDF:en till sin spelare och ha den där exempelvis 14 dagar, varefter den försvinner. Den får inte kopieras, men den får lånas av 3 andra personer.

Jöns sa...

Word verification: fejbtv

puterman sa...

Jöns: Och man kan "dela med sig" av sin musik till kompiiisar. De kan lyssna på låtarna 3 gånger, sen försvinner de. Är det "shareware" som gett uttrycket "dela med sig" en helt ny mening?

UL-Tomten sa...

Jag tycker det känns som om shareware är på väg tillbaka ut ur sin illaluktande fängelsehåla igen. "Jag orkar inte släppa koden, den är så rörig" + "Fan, ni kan väl donera en spänn" = "Nu har jag gjort den sista versionen åt er, otacksamma idioter"

Wv: JORSKDÄSR+FNKVDES=NHJGDSVÅEOI

bert sa...

"Skärpning, adlibris.se!"

att du är en gnällgubbe din jävel

bert sa...

ville bara säga att du är en gnäll gubbe din jävel

UL-Tomten sa...

Har detta löst sig?