2006-12-20

Den coola semestervloggen

Hela youtube-fenomenet är liksom mest bara jobbigt. Någon postar en film och säger "yo check this out rofl", så sitter man där med en halvtaskig filmsnutt på åtminstone en minut, i ett litet fönster i webbläsaren. Redigeringen är oftast minimal (d.v.s. icke-existerande). Hela poängen hade framgått om man klippt ner det hela till en runt 10 sekunders snutt.

Hela grejen passar så dåligt in i resten av Internet-upplevelsen att man frågar sig varför folk är intresserade över huvud taget. Internet handlar inte om att sitta och titta på alldeles för långa, oklippta hemvideos med taskig ljussättning och bildkvalitet, utan om att klicka sig vidare på nolltid. Antagligen tycker man att det är lite roligt just för att det fortfarande är så nytt med rörliga bilder på datorn.

För den som publicerar skiten är det givetvis väldigt bekvämt: man behöver inte framställa något innehåll själv (och om man faktiskt har producerat filmen så behöver man inte bry sig om att redigera den, för det kräver 14 gig ram och program från Adobe som kostar en miljard), allt man behöver göra är att hitta något "roligt" på youtube och skriva en oneliner som kommentar. En film säger som bekant mer än 666 ord.

2 kommentarer:

Wukke sa...

kolla de här allså LOL RTFL göbbels i toppform

http://www.youtube.com/watch?v=nkOrMeEwy7U

UL-Tomten sa...

seeeeeeeda