2006-12-17

Men hur jävla svårt ska det behöva vara?

Bland bloggarna i branchen kommer frågan upp ganska ofta: hur ska man kunna sälja mer mjukvara? Det finns ju miljoners miljarders biljoners mobiler där ute, men det går inte att sälja program till dem. Så konstigt då, när de flesta smartphone-ägare inte ens vet om att de kan installera program. När många inte ens bryr sig om att försöka använda sin webbläsare, eftersom det verkar för komplext att använda sin telefon till att surfa. När man kan handla ett spel på den största sajten för tredjepartsmjukvara och det inte fungerar på ens telefon för att de inte ens har testat skiten själva.

Hur svårt ska det behöva vara? Det är inte som att jag kräver av dem att de ska använda tools som automatiskt testar om deras kompatibilitetsinformation stämmer, även om det vore trivialt. De borde i alla fall kunna lägga in någon typ av koll i sitt publiceringssystem som gör att uppenbart felaktig information stoppas. Samma SIS-fil kan omöjligen fungera på en 6630 och en 3250. Argh, lamers!

5 kommentarer:

Naseer sa...

Jag fick en fråga här om dagen.

"Ger man ut ett SKU till varje firmware per telefon?"

Jag skrattade först. Men kom sen på att jag borde gråtit. För inte ens om man har samma mobil som spelet är utvecklat till är det säkert att det kommer att fungera.

UL-Tomten sa...

Jag skrattar också ofta för att för sent inse mitt misstag, på samma sätt som du.

B. Wiberg + posy sa...

SKU, TKU, firmware, slackware, hardware, smartphone, scart-kontakt....vad är det för gallimatias ni pratar här?

(Win XP SP2 + IE7, skrattar bäst som skrattar sist)

puterman sa...

Hade man tid, resurser och infrastruktur för att hantera det vore det nog absolut bäst att göra ett SKU för varje firmware-version. :)

puterman sa...

När man talar om trollen: http://mobilephonedevelopment.com/archives/297