2008-01-27

Keeper of the Seven Keys

Ibland läser jag inte andras bloggar så ofta, eftersom de flesta bara skriver skit. Men Barlon brukar tänka innan han skriver, i och för sig mest onda tankar, men tankar som tankar, så hans blogg brukar jag läsa. För någon vecka sedan kastade han handsken, och jag plockar nu upp den. Här kommer alltså sju mindre kända fakta om mig.

1. Jag har dåligt lokalsinne. Det här är egentligen inte speciellt okänt, eftersom jag tjatar om det för jämnan, men det är i alla fall inget som syns på mig. Jag går vilse i Uppsala etc.

2. Jag skaffade min första egna mobiltelefon sommaren 2006. Jag började använda en regelbundet i början av 2005, sådär 10 år efter alla andra. Ganska härligt att jag trots detta, enligt Nokia, är en internationally recognized industry leader in the mobile phone business.

3. Jag är lite orolig över hur grönsaker och andra "nyttoväxter" mår. De är så dåliga på att säga ifrån, så det är nästan så att man skulle kunna föreställa sig att de tycker att det är helt okej att underordnas våra planer för hur jord- och skogsbruk ska bedrivas. Och krukväxten då? Är den nöjd med att bo i en liten kruka, med sin egen lilla isolerade bit jord, eller vill den låta sina rötter gräva sig ner i samma jord som andra växter? Känner den sig kanske ensam?

4. Jag har flyttat mer än 10 gånger sedan jag för sådär tolv år sedan flyttade hemifrån. Jag tycker inte om att flytta, men det brukar kännas som om jag måste. Jag kanske blir vräkt. Eller hittar något bättre. Eller dör. Då får man flytta till kyrkogården. Det har jag inte gjort än, men jag kom för ett tag sedan på mig själv med att längta efter döden, eftersom jag var nyfiken på vad som skulle hända då. Dude yr so crazy.

5. Jag har svårt att bestämma mig för om det är bra eller dåligt att musik svänger, men huvudsaken är väl i alla fall att jag är medveten om problemet?

6. Jag tycker inte om att tänka. Eller åtminstone brukar jag inbilla mig det, egentligen har det nog mer att göra med att jag inte gillar vissa typer av mental ansträngning. Sådant som bara är menlöst klurande, som sudoku. Eller gåtor. Eller pussel. Eller pusselspel. Ska man tänka så kan det väl i alla fall vara på något meningsfullt? Som vadå? Som något som jag tycker känns meningsfullt, kanske.

7. Jag tycker att de flesta människor är ganska okej. Det är få jag har riktigt svårt för. Det tycker jag är bra.

Det blev ju inte så intressant det här, men jag kanske inte är så jävla intressant. Men jag tänker mig att t.ex. Jon kan ha mer intressanta saker att berätta. Han har ju i alla fall ett hederlig arbete.

1 kommentar:

barlon sa...

Känner igen mig själv väl i punkt 1 och 6. Kan ibland nästan bli sur på folk som besitter lokalsinne.