2008-09-17

FRA och säkerheten

Jag blev i en kommentar ombedd av "danne" att skriva om FRA, och tanken har slagit mig att starta upp 13 olika bloggar, där jag varje dag skriver 13 postningar var om FRA, där följande ord är obligatoriska i varenda jämra en av dagens 169 postningar: "storebrorssamhälle", "1984", "förrädarederley" och "kuk". Detta skulle jag dock aldrig ha tid med om jag inte säger upp mig från jobbet, en tanke som inte direkt känns aktuellt.

Men varför inte prata lite om jobbet istället? Förra veckan flyttade vi in i ett nytt kontor. Nu har vi gott om plats och många fina konferensrum (varav jag och en kollega ockuperat ett, eftersom bullret i vårt ordinarie rum var irriterande). Vi har också en typ av mekanismer som av vissa sorters organismer skulle kunna beskrivas som bidragande till säkerheten. De är jätteroliga. De ger inte ett dugg säkerhet, men väl en del irritation, eftersom man ibland måste ta sig igenom flera låsta dörrar för att hämta en kopp kaffe. Eftersom man (om man inte genomskådat säkerhetssystemet) måste slå in sin personliga kod, eller dra sitt personliga kort, för att passera de låsta dörrarna, så skulle de kunna användas till att hålla koll t.ex. på hur ofta man lämnar sitt rum (om man sitter i ett av de låsta rummen).

Så varför skulle jag blogga om hur hemskt det är med FRA när jag redan på jobbet lever i en tillvaro som är MYCKET VÄRRE ÄN DET SAMHÄLLE SOM GEORGE ORWELL BESKRIVER I SIN KLASSISKA POLITISKA SATIR (ELLER KUSLIGT SANNINGSENLIGA FRAMTIDSVISION), "1984"????????????? SVERIGE ÄR HELT ENKELT JÄVLIGT MYCKET VÄRRE ÄN SOVJET OCH NAZITYSKLAND TILLSAMMANS!!!!!!11 DET SÄGER JAG NU YO!1111111!"#¤!"%#

10 kommentarer:

hjon sa...

Storebrorssamhället är bara en täckmantel för den verkliga spionageindustrin. Att de kan se vilka dörrar du passerar och när du gör det är bara för att kalibrera de nanorobotar du injicerats med. Snart kommer de ställa upp dörrarna men fortfarande kontrollera hur mycket kaffe du dricker, din kuk. En annan tanke som inte direkt känns aktuell är de kulturella bakgrunderna till ett ord som "förrädarederley".

Olof sa...

Jon: Inte aktuell? Jag läste vad en liberal vid namn Louise Persson sade. Hon sade till Förrädarederley: "Du kan seriöst dra åt helvete!" När jag läste det droppade tårarna ned för kinderna. Vilket civilkurage i detta jantelagens och nazislickande land (glöm inte andra världskriget, det säger jag nu yo)!

puterman sa...

Tack för ert stöd i denna svåra stund, när mitt liv är fullt av motgångar. :(

sovjet och nazityskland sa...

vem talar om oss

Simon sa...

Kan du inte skriva något om Arbogarättegången?

puterman sa...

Nej. Arboga förknippar jag med 10,2%-ig öl, så allt som har med Arboga att göra är bortom all kritik.

hjon sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
hjon sa...

Olof: Jag ville på inget sätt ta ställning i frågan om de kulturella bakgrunderna till ett ord som "förrädarederley"s aktualitet. Jag ville bara skriva Puterman på näsan vad det gäller felaktig användning av adverbial. En tanke som inte direkt känns Aktuellt.

Hette förresten inte Håkan Hellströms senaste skiva "För sent Förräd-Herreys"?

kommentaren är borttagen sa...

Det här inlägget har tagits bort av den som skapade det. Tjoflöjt!

Ordverifiering: femyga

lady mutant sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.