2008-09-20

Protes-Bengt kunde ha gjort en låt som hette "Torktumlare"

Ungefär var tredje gång jag tvättar så är torktumlaren i tvättstugan ur funktion. Det luktar ibland illa i torkrummet. Det städas väldigt dåligt. Jag har aldrig varit med om så dåliga tvättstugor förut, och jag har ändå bott i studentlägenheter och -rum i flera omgångar. Namnet på hyresvärden är Akelius. Tänkte att någon kanske var intresserad.

4 kommentarer:

Olof sa...

Jag har också något intressant att berätta. I Pajala har vi sett regnbågsfärgade moln!

Men vad jag verkligen ville berätta var att jag fick lampan fixad idag (du vet, den som hade ramlat ned och vars ram låg på soffan). Jag ska erkänna att jag inte hade någon ork att ta hand om skiten tidigare, men idag tänkte jag att det fick vara dags, så jag kollade först upp hur den var konstruerad. Det var två kondensatorer, två platser för lysrör och en del sladdar.

Så jag gick ned till boendekontoret och frågade dem vad de kunde göra åt saken. Det visade sig inte alls vara så svårt att fixa, och jag var med killen som gjorde det hela tiden, och lärde mig på så vis en del intressanta saker om hur man kan koppla elektriska grejer som jag inte känt till sedan tidigare.

Så nu är lysrören i taket igång igen. Bra va'?

PS. Det luktade illa i köket idag, som en kommentar till bloggposten alltså. Hejdå

Olof sa...

Min hyresvärd heter Yu, förresten. Nu har jag höjt hans net presence.

hjon sa...

Det kanske är någon egen företagare i huset som lufttorkar skinka? Jag har iaf hört talas om basturökt falukorv.

Det är väldigt irriterande med icke-fungerande faciliteter. Här bytte de elstammarna 1988. Diskmaskin och mikrovågsugn var tydligen science-fiction, för de går absolut inte köra samtidigt. Glömdlamporna går och det knäpper i datorhögtalarna när man släcker lampan i köket trots att det inte går på samma säkring.

hjon sa...

Ofta går de lamporna, ingen tänd ingen glömd.