2009-05-01

En häxa springer i skogen

Jag tar ett svar till en kommentar till ett tidigare inlägg och upphöjer till blogg-inlägg, bara för att. Sen blandar jag ihop det med en låt av Tant Strul, och alla blir glada och nöjda. Hennes ögon är gnistrande stjärnor, hennes kläder är trasigt tyg.

Årets kontring, sent som fan: Apple riktar sig till noobs, och att förklarar för en noob att stängande av fönster inte är samma sak som stängande av app är en stor jävla apskit (apa-skit på skånska).

Det finns inget intuitivt i konceptet "app som inte är kopplat till något fönster, utan är någon datavetenskaplig abstraktion som lever utanför användarens vetskap". Det är skit, och Apple borde inse det vid något tillfälle. Det är alldeles för abstrakt för att vara på riktigt. Det är dåligt. Hon dansar med häxor och troll! Det var okej på Amigan runt 86, men metaforen känns som "jag använder ugnen för att grädda en kaka, sen tar jag ut kakan, men ugnen är fortfarande på, så jag stänger av ugnen, men ugnens ande svävar fortfarade runt i rummet och sjunger ungerska folkvisor om tiggare, prinsar och allmänna slån".

Apple, väx upp, det är 2009 nu. Snart är det 2010. Och det står inte på förrän det är 2011. YOU WILL DIE! Och hon dansar med djävulen själv.

7 kommentarer:

Olof sa...

Jag har svårt att ha starka åsikter i frågor där jag är agnostisk. Kanske är det bättre att du öppnar en ny process varje gång du öppnar ett fönster. Jag har försökt komma på varför Apples modell strikt talat är bättre än Linux/Windows-modellen, där alla svar involverar docken, men jag kommer inte på något. Kanske för att du skulle vara tvungen att visa varje instans som körs på något sätt, istället för att enkelt ha en pil/ljuspunkt under programikonen i docken.

Å andra sidan har jag också svårt att förstå problemet med abstraktionen. Ugnen och kakan - du har kvar ugnen när kakan tagits ut. För att sedan avsluta med höjdarargumentet: OK?

puterman sa...

Jag har svårt att vänja mig.

[wv: durisma]

Hörby sa...

abe-skit på skånska...

jonas sa...

Åh!! Tant Stul!!

jonas sa...

..fan vad trist att jag missade ett R där. Jag gör om det:
Åh!!! Tant Strul!!!

[wv: wology]

Olof sa...

WV: fessystr

Fes syster?

HAHAHAHAHAHAHA

puterman sa...

Tant Strul fes.