2009-05-21

För en gångs skull ska vi prata om telefoner

Hej!

Statistik över telefonförsäljning från Gartner. Trenderna håller i sig: Nokia tappar men är fortfarande överlägset störst. Samsung, LG, Apple och RIM ökar. Motorola fortsätter falla fritt, och Sony Ericsson tappar också mycket. Det är de företag som gör något spännande eller bara eget som det går bra för försäljningsmässigt. Nokia och Sony Ericsson går på tomgång och Motorola verkar inte göra någonting alls.

Smartphone-siffrorna är mer intressanta än de sammanlagda försäljningssiffrorna. RIM gör väldigt bra ifrån sig. Nokia tappar: det känns inte som om de håller samma tempo som de gjorde för några år sedan. De säljer en miljon 5800 i månaden, men hur går det för övriga modeller?

Och så den riktigt sorgliga historien: Windows Mobile. Det verkar aldrig lyfta för Microsoft på mobilmarknaden. Mobiljournalister och bloggare gillar att skriva om de nya, feta telefonerna från HTC och andra slumpmässiga asiatiska telefontillverkare, men det blir aldrig några volymer sålda. Nu för tiden verkar Windows Mobile faktiskt funka och tillverkarna gör allt för att dölja det hemska UI:t, men folk köper helt enkelt inte telefonerna.

Vad hade det här fått för rubrik på IDG? "Game Over, Ballmer"? "Nokia fortfarande störst"? "Nokia fortsätter tappa"? "HTC fortsätter öka"? "Samsung heter ett koreanskt företag som tillverkar bland annat toaletter"?

3 kommentarer:

transformer sa...

det är väl inget fel att tillverka toaletter

du ska få ångra det du sade

toilet transformer sa...

vem pratar om mig

puterman sa...

Det är ett intressant problemkomplex du tar upp. Jag skulle hävda att det är fel att tillverka toaletter. Om det inte fanns några toaletter så skulle ingen komma på idén att skita, och då skulle det lukta bättre här i världen. Något att fundera på över jul och nyår!

[wv: claspo]