2009-06-09

Sluttwittrat och wwdcbörjat

Som jag sa på twitter tidigare idag: nu lägger jag ner twitter. Jag fattar inte poängen med det. Det ger mig ingenting. Det är jobbigt att följa andras kvitter och det känns som om det enda man kan säga är att posta länkar. Det blir helt enkelt väldigt lite substans på 140 tecken.

WWDC började idag. På keynoten sas väl ungefär vad jag hade väntat mig: mycket Snow Leopard, mycket iPhone-OS 3.0, en ny iPhone med ungefär vad man hade väntat sig. Det var några detaljer som var bra, t.ex. video-editeringsmöjligheterna på nya iPhonen och i nya Quicktime.

WWDC är väldigt välarrangerat i allt utom maten, som man får mindre av än läsken och snacksen. Alla presentationer under dagen har varit välrepeterade. Jag har installerat Snow Leopard. VPN funkar inte, vilket kanske löser sig under morgondagen. Nu ska jag titta närmare på nya Xcode.

5 kommentarer:

Olof sa...

Jag läste i Time Magazine om de hundra viktigaste personerna under 2009, av vilka två var Twitters grundare. Artiklarna om de olika personerna var alla skrivna av beundrare av olika slag, så jag antar att det var i sin ordning att de var lite överdrivet skrivna, men Twitter-artikeln var ändå lite för mycket. Sensmoralen: Twitter är en revolution i samma klass som telefonen, och i framtida historieböcker kommer grundarna att omtalas tillsammans med Edison och Bell.

Revolutionen stavas 140 tecken. Det du!

Nu väntar jag bara på att Twitter välter Kinas regering, precis som alla andra uppfinningar ska göra.

Olof sa...

En annan grej med Twitter som inte är så bra är att man inte fattar vilka inlägg andra svarar på. Jag har flera gånger sett saker i stil med:

"@wukailong: why not"

Men jag kanske missar någon funktionalitet för att se detta?

allanman sa...

@Olof: du måste ju följa alla som alla andra följer!

Olof sa...

@allanman: Det blir ganska snabbt ett överväldigande uppdrag.

puterman sa...

Förhoppningsvis kommer Twitter om något år omtalas ungefär lika mycket som Orkut gör nu. Utanför Brasilien.