2009-06-18

WWDC i backspegeln

Allt som sas i detalj är hemligt, men några allmänna iakttagelser kan jag i alla fall dela med mig av.

Som utvecklare känner jag mig uppskattad av Apple. Det var mycket fokus på iPhone-appar, men det Apple själva presenterade kändes riktat mot mig. Det var nya och förbättrade API:er och nya och förbättrade verktyg. De har i och för sig inte fixat fönsterproblemet i Xcode, men det är väl som med fönster/app-problemet: de har bestämt sig för hur det ska funka och kommer inte avvika från den inslagna vägen, även om den är krokig, gropig och översvämmad.

Jag imponeras av deras självförtroende: de behöver inte vräka in 3000 nya blixtrande funktioner i Snow Leopard, utan väljer i stället att putsa på det de har och satsa på kvalitet. Snow Leopard ser ut precis som Leopard och funkar precis som Leopard. De litar så mycket på sin marketing-avdelning att de inte anser att de måste mata den med onödiga funktioner.

Arrangemanget som sådant var väldigt proffsigt, men efter ett tag kändes det som att det var lite för mycket yta. Presentationerna var fläckfria vad gäller form, men innehållet var inte alltid på topp. Mat och dryck var under all kritik, alldeles för amerikansk. Frukosten bestod mestadels av kaffebröd, lunchen var otillräcklig, vilket tydligen skulle kompenseras med läsk, chips och godis under eftermiddagen. Lovely!

Och ibland har Apple en förmåga att lukta som en svettig Steve Ballmer:

3 kommentarer:

mediakonsumtionmedmera sa...

Fönstergrejen, vad tänker dom egentligen.. men det är väl för stort och jobbbigt att fixa till i ett nafs. Jag hoppas iaf dom förstår varför det är dumt.

mediakonsumtionmedmera sa...

Äh, jag skriver en till sak.

För mig känns det som om dom sitter och är nöjda med hur Finder fungerar i allmänhet. Det förtår jag inte.

puterman sa...

Självförtroende kan vara både en förbannelse och en välsignelse, som man skulle ha sagt på det brittiska språket. Det är ganska mycket saker som suger, själv har jag t.ex. svårt att komma överens med dockan, och Finder är som du säger ingen större hit.

Det kanske helt enkelt är för komplext för att någon ska kunna göra det riktigt bra.

[wv: zootic]