2006-06-11

Fotbollsfiaskot som skakade Sverige

Eller hur var det nu? Jag läser inte kvällstidningar och tycker inte om att titta på den där halvtimmen (som bara blir längre och längre) innan matchen när de berättar allt man måste veta om den. Men jag gissar att det framställdes ungefär så här: det storslagna svenska landslaget, med Freddan, Zlatan och Henke i spetsen, skulle spela mot ett land som man inte ens vet var det ligger, som aldrig varit med i VM förut och som kvalat in genom att spela mot menlöst motstånd som Honduras och El Salvador (jag bara gissar här, men ni fattar vad jag menar). Att förlora den här matchen vore som att torska mot Kina i hockey!

De svenska fotbollsgrabbarna spelade alldeles utmärkt, hade säkert ett tjugotal ganska vassa målchanser, men lyckades inte få in bollen. Så kan det vara ibland. Bollen är rund. Att påstå att de spelade dåligt är absurt, om man inte definierar det som att betyda "de gjorde inga mål", och i så fall är det ju ett ganska platt uttalande, eftersom diskussionen bygger på att resultatet är känt. En emotivist skulle antagligen hävda att "de spelade skitdåligt" betyder "jag är väldigt besviken över att vi inte vann". Och ja, så är det väl. Det är så lätt att raljera loss om man som jag inte kan sugas upp i de kollektiva känslostormarna.

5 kommentarer:

jon sa...

Som jag hade förstått det innan matchen skulle Sveriges lag utan svårighet vinna. Men det visade sig att att Trinidad-Tobago spelade ganska bra. Målvakten gjorde många bra räddningar, försvaret höll för det mesta och de hade t o m några hyggliga kontringar.
Under första halvlek hade Sverige en massa bra anfall och det hela kändes lite spännande. Första tjugo minuterna av andra halvlek var det ingen i Sveriges lag som verkade vilja göra mål, sen kom Allbäck och Källström in och det blev lite mer fart men ändå inga mål.

Jag är såklart lite besviken över resultatet eftersom Sverige dominerade spelet men ändå inte vann, antiklimax. Dessutom försvårar det ju våra chanser att gå vidare (och ju fler matcher, desto mer rolig teve att se).

Jag hoppas och tror att nästa två matcher kan bli riktigt roliga, då Sveriges försvarsspelare och målvakt kan få lite tuffare utmaningar. Kanske blir anfallen lite bättre också, man växer ofta med uppgiften.

Jonas sa...

Har du en blogg din jävel. Skriver du om fotboll och Apoteket Apan. Såklart jag hittar den!

Jo, jag håller med om snacket, men jag måste erkänna att jag verkligen var låg efter matchen.

Regel nummer 3: Sluta för helvete att jiddra om Mellberg och Ljungbergs lilla gräl i omklädningsrummet. I couldn't care less.

puterman sa...

Och på din blogg ser jag att jag totalt missade djävulens egen dag! :============(

Anonym sa...

Here are some links that I believe will be interested

Anonym sa...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»