2006-06-28

För bra för att vara sant?

Ja, antagligen, men låt mig leva i en vacker dröm ett ögonblick. Tänk dig... Ett program som spelar musik. Utan någon onödig paus mellan låtarna. Helt stabilt. Användargränssnittet består av ett enkelt textbaserat protokoll, det är bara att telnetta in och köra. Det finns ett stort antal färdiga klienter. Fungerande scrobbler-plugin finns.

Det kanske låter lite väl nördigt att separera själva musikspelaren från användargränssnittet, men sådana här lösningar har en förmåga att få saker att fungera bättre. (Exempel: museek, en soulseek-klient. När användargränssnittet börjar bli instabilt eller äta för mycket minne så stänger man av det och startar om det. Nedladdningar stängs in av för det, de sköts av en demon, som inte byr sig ett dugg om att användargränssnittet stängts av.) Och om man inte vill så behöver man inte bry sig om det, utan bara använda GUI:t som vanlig en spelare.

Det finns nackdelar också. T.ex. vill mpd av någon anledning inte ta emot låtar hur som helst, utan bara sådana den har katalogiserat i sin databas. Men nåja, det är ju inte jobbigt att komma runt med lämplig klient.

5 kommentarer:

UL-Tomten sa...

Det här var nog ett av de sämsta blogginlägg du skrivit.

Paig Saghamullit sa...

ul-tomten: Sir!

UL-Tomten sa...

Paig Saghamullit == Huggit alp-salami

puterman sa...

UL: SKRIV ETT BÄTTRE BLOGGINLÄGG SJÄLV DÅ!!!!!"¤!#"%¤"#5435

UL-Tomten sa...

OK, här kommer det.

Fick senaste numret av Genesis idag, som var ganska bra. Särskilt rolig var artikeln som fick darwinistisk gradualism att blekna. Gick in på hemsidan efteråt och såg att de äntligen lagt in frågan "Kan Gud skapa en så tung sten att inte ens han själv orkar lyfta den?" i FAQen - jag vet inte hur många gånger jag submittat den. Bladlössen på basilikan verkar också äntligen ha försvunnit. Yes!