2007-06-15

Nytt svenskt operativsystem, eller något

Skratta eller gråta, det är frågan när man läser den här artikeln.  Man förstår ungefär vad de menar, men sättet det sägs på är helt vansinnigt.  Grejen är att man ska kunna köra applikationer på deras plattform i sin browser. Men varför kallar de det ett operativsystem?  Jämförelsen med Windows 95 är antingen menad som ett skämt eller helt enkelt korkad.  Jag tvivlar starkt på att de lärde faktiskt tvistar om huruvida det här är ett OS.  Att påstå att XML garanterar bakåtkompatibilitet är ungefär som att säga att...  tjong bidi-bang fnylkt.  (Jag kom inte på någon bra översättning på den analogin, sorry.)

Faktarutorna som hör till artikeln är även de lustiga.  Jag gillar speciellt att de kallar XML ett "märkspråk". När blev DN sämre än IDG på översättning?  Jag gillar att du kan skapa egna program genom att dra in knappar och menyer i en ruta.  Det låter ju enkelt, men hur bestämmer man vad som ska hända när användaren trycker på en knapp?  Svaret verkar vara "När du sparar blir ditt program till XML."  Eller kanske något i stil med "den styr sig själv".

Jag avslutar med ett citat från Xcerions hemsida: "Software the Xcerion way - offer it for free, develop it for nothing, bring it to market tomorrow and shape it into a superior free collaborative user experience."

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi vill starta en kedjereaktion där andra svenska företag kan vara med och tjäna pengar på det här, säger Jonas Thornholm."

I närheten fanns den här artikeln:

Pub anlitar Cardigans

Kedjereaktionen har redan startat!

puterman sa...

"För Nina Perssons del börjar uppdraget i september och löper året ut. Sedan ersätts hon med någon annan." Den här formuleringen är rolig på något sätt. Det låter som om det skulle vara någon typ av apparat som kommer sköta själva utbytet mot "någon annan".