2007-02-05

Topplistan

Topp-50-listan över förra årets mest sålda mobilspel känns på något sätt lite sorglig, även om det inte direkt är några nyheter för oss som är lite intresserade. Överst tronar Tetris, sen följer en bunt andra trista titlar, mobilversioner av konsol-titlar som Sonic, gamla arkad-konverteringar (Pac-Man känns inte så hett 2006), spel baserade på frågesporter som Who Wants to be a Millionaire, biljardspel (t.ex. Sexy Pool från Indiagames), en filmtitel, ett gäng fotbollsspel och lite pusselspel.

Det här visar mest hur illa ställt det är med mobilspelsbranschen. Det är svårt att få ut egenproducerade titlar, det som säljer, p.g.a. att det är vad operatörerna väljer att sälja, är kända titlar från andra områden. Brands är hett, kvalitet helt ute.

4 kommentarer:

ul7 sa...

Ocean-syndromet, väl?

Update: Biljardspel måste tydligen ha fräcka street-namn nuförtiden; se även: http://reviews.cnet.com/Underground_Pool_DS/4505-10068_7-31855333.html

puterman sa...

Ja, Ocean-syndromet, fast ännu värre, eftersom kunderna har mindre koll på olika speltillverkare än vad en typisk spelköpare på 80-talet hade. Antagligen är det därför spel som Tetris och Pac-Man säljer så bra: man vet precis vad man får.

ul7 sa...

Köper? Var det något man gjorde på 80-talet?

puterman sa...

Jag vet att vi ägde i alla fall 2 originalspel, så det måste ha förekommit.