2008-07-01

Kontorsmaterialet du gav mig

Idag när jag satt på jobbet och blickade ut över mitt skrivbord så slog det mig att jag hade en himla massa pennor och block, medan jag inte har några hemma när jag behöver det. Jag skulle kunna smyga ner hur mycket kontorsmaterial som helst i min väska och ta med det hem! Eller så skulle jag kunna gå och köpa 20 pennor och 10 block av olika storlekar för en liten, liten bråkdel av min stört höga IT-lön.

Men det fick mig att tänka på en tidigare flickväns mamma, som utan betänkligheter snodde med sig saker från sitt jobb, trots att hon var kristen. När hennes dotter konfronterade henne med det så argumenterade hon för att så mycket övertid som hon jobbar så var det inte som att hon gjorde någon skada. Så kan man ju resonera. Men om man gör upp avtal med folk utan att berätta det för dem så tycker jag att man åtminstone ska fundera på hur det skulle låta om man faktiskt skulle berätta det för dem. Speciellt med avseende på vad man ska svara när de säger "Men hur skulle det se ut om alla gjorde så?"

Och angående den frågan så tror jag att alla som inte är helt bombade har ett favoritsvar på den frågan. Min knärycksreaktion när jag hör den brukar vara att tänka "Men alla gör inte så." Eller, i vissa situationer, "Men alla gör ju redan så!" Typ fortkörning och fildelning och sådant.

Fan, tänk om alla skrev "kuk" på sina bloggar, hur skulle det se ut?

1 kommentar:

UL-Tomten sa...

Det lär vi bli varse under den internationella skriv-kuk-på-din-blogg-dagen. I år infaller den idag!

ORDVERIFIERING: kuk