2008-08-26

Bloggblaj

Just nu, eller kanske för ett par dagar sedan, jag hänger inte riktigt med, så ska man i bloggoblajsfären tycka att det här är obegripligt, frånstötande och löjligt. Det tar jag inte ställning till, men tack alla ni som länkade, för bloggen som helhet är bra. Jag läste flera artiklar och tyckte det var roligt med lite debatt. Sen kom jag på mig med att undra varför jag satt och läste en blogg, när jag kunde ha suttit och läst DN Kultur eller DN Debatt istället. Men bloggar är mer lättillgängliga. Visst, man får inte alltid de klaraste tankarna, men man slipper en viss tyngd som trycker ner en. Det är ju i alla fall (mest) för nöjes skulle man (jag) läser.

Men den aktuella bloggen är bättre än det mesta på det sättet att olika människor får komma till tals. Man kan ju försöka läsa andra svenska debatt-bloggar, men de skrivs av enskilda personer som skriver om samma sak i varje inlägg. Skatt är stöld, yo!

7 kommentarer:

Olof sa...

Jag tycker inlägget på bloggen är kul för att det är så svårt att förstå exakt vad de vill - det är mer som ett allmänt rant. Min reaktion är som ett av brevsvaren i "Brev till samhället":

"Skicka mer info
Vi har fått mail från er och vill veta vad ni vill"

puterman sa...

Ja, det är kul att de inte har en uppenbar agenda. Inte en enda av de 49000 kommentarerna innehöll ett uppskattande ord om detta, däremot var det många som kritiserade oklarheten och gjorde tvärsäkra tolkningar.

hjon sa...

Det värsta är att de ger sig på min sociala grupp. Jag vet inte riktigt hur jag ska slå tillbaka, för visst är det så man gör? Man tar allt människor skriver om ens sociala grupp som personliga påhopp och så attackerar man tillbaka? Åh, jag blir så arg.

Olof sa...

Suga på en kackerlacka? Nej Tack.

Olof sa...

Jag insåg idag att jag hade glömt att kolla upp om Josef Boberg hade lagt sig i diskussionen. Det hade han förstås, med två lysande kommentarer:

"Josef Boberg Säger:
augusti 26, 2008 kl. 9:09 är
Hmmm… - Det här inlägget var det ÄRLIGASTE - jag kan påminna mig att jag någonsin har läst - om äktenskapet som MaktPyramid-MaktElitNissarnas GalenPannors diktat som institution för ENBART barnproduktion - på tider jag minns, faktiskt…

Det blir ju ej hellre sämre av att det är skrivet av två kvinnliga qvinnor = NaturLiktVisa qvinnor = Intelligenta qvinnor.

Mer om det här i sak - med wåra “kära” MaktPyramid-MaktElitNissars åt hållet 6000-årade religioners helvetiska missionerande om sitt “kvinnoförnedrings- och kvinnoförakts-projekt” - på
http://josefboberg.wordpress.com/2007/12/09/haxprocesser-da-och-nu

Lycka till ! - önskar nu Josef ALLA kvinnliga qvinnor = NaturLiktVisa qvinnor = Intelligenta qvinnor… "

"Josef Boberg Säger:
augusti 26, 2008 kl. 4:46 pm
Hmmm… - Apropå ej alls så få av kommentarerna ovan att döma - så kan jag ej låt bli att undra över om en del av kommentatorerna ej totalt har missat att: “Det Wi tänker/talar/skriver om någon eller några andra - det tänker/talar/skriver Wi ALLTID mer eller mindre om oss själva också - och ej alls så sällan minst lika mycket ! ”

Tänkvärt ? :)"

Anders sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anders sa...

Asså, jag tyckte det hela var hemskt kul, fyllt av självmotsägelser och berusad upprördhet. Så jävla kul att de slår mot jämställda pappor - det är liksom en grupp jag absolut inte kunnat tänka mig att någon skulle hoppa på.

Sen är de sura på att papporna står och gungar sina barn istället för att vara otrogna med författarna, vilket på något utilitaristiskt vis skulle höja den allmänna passionsnivån i samhället, det är ju helt fantastiskt. Papporna gungar också barnen på ett sätt som som de menar är fel, och de hemfaller därmed åt det där härliga gamla svartsjuka omyndigförklarandet av män som föräldrar.

Men det ABSOLUT roligaste är kommentarerna. Satt och läste kommentarer en timme igår.