2008-08-19

Nu vill jag inte titta på handbollen längre

Sverige ligger under med 28-21 mot Norge, och det är fem minuter kvar. Okej.

Jag är tillbaks i Peking. Medan de andra var och badade, så gled jag och Olof runt i centrala Dalian. Som utlänning skulle man kunna misstänka att det är ett fåtal ställen i Kina, typ Peking, Shanghai och Kanton som fylls med skyskrapor och monumentala torg, medan resten av landet består av nedslitna tegelbyggnader från 70-talet. Så är det inte. Vi besökte ett antal storslagna torg och parker och givetvis finns det en massa skyskrapor av glas och stål. I bergen vid den stora parken nere vid havet/moderna muséet så har postmodernisterna lossat några av skruvarna som håller fast hjärnan vid skallbenet och byggt en borg som ser ut en upprustad europeisk medeltidsborg. Det känns aningen surrealistiskt att se dess torn sticka upp bakom några vanliga skyskrapor.

Medan vi stod i incheckningskön på Dalians flygplats så hittade Olof en 3d-skärm. En riktig. En sådan där som man läser om på IDG, och inte riktigt fattar vad det kan vara för gottet att sätta tänderna i. Bilden var aningen grynig, och och man ändrade insynsvinkel så fick man underliga glitchar, men det kändes verkligen som om objekten var i 3d. Jag är imponerad. Jag tror att framtiden är här nu. Åtminstone på flygplatsen i Dalian.

Annars var nog dagens roligaste händelse när mitt snus höll på att sätta mig i klistret i säkerhetskontrollen. Jag blev muddrad och metalldetekterad, och vakten hittade snusdosan i min ficka. Jag tog upp den, öppnade den och sa "tobacco". Hon sa något som lät som "chewing", på vilket jag svarade "yes", men det hon tydligen frågade var om det var något jag åt. Det skulle jag inte vilja göra.

2 kommentarer:

hjon sa...

Framtiden är här, kolla den här snubben: http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw. Tekniken har tydligen redan utnyttjats i Boom Blox. Är lite sugen på att testa, men just nu är jag lite upptagen med mitt nya barn som jag har fått.

Sen är det nio år sen jag var i Kanton, men jag upplevde aldrig det som en värst modern storstad, mer som en väldigt stor stad.

puterman sa...

Men när var det du var i Peking? Jag tycker den börjar kännas mer färdig nu än när jag var här för två år sedan. För nio år sedan kan jag tänka mig att det var ganska sunkigt och att man drog till Lufthansa Center om man ville handla något annat än ätpinnar och gamla styvmammans pepper.