2008-08-17

Delirium i Dalian

Nu är jag i Dalian, en stad som ligger i närheten av Korea. Naturen här ser ut ganska mycket som den gör (i de delar jag har besökt) i Korea: skogsklädda kullar. Mycket trevligt. Jag är här på teambuildingaktivitet, fast inte som en del av teamet. Vi har ett späckat schema under våra tre dagar här. Igår var jag uppe innan tuppen, sen tog vi flyget hit, till hotellet, lunch på kinesiskt restaurang (bara en sådan sak), och sedan ett besök på en havsdjurpark. Djuren hade inte så mycket lebensraum, och speciellt isbjörnarna såg lite molokna ut. Men enligt uppgift ska det vara bättre än på andra djurparker i Kina. Efter det blev jag fruktansvärt trött och orkade inte äta någonting på den koreanska restaurangen. Sen sov jag.

Idag har vi varit ut till havet och badat (inte jag naturligtvis, jag sysslar inte med sådant) och gått några kilometer längs kusten. Sen bara regnade det mer och mer, så det slutade med att vi klämde in oss fem pers i en taxi och åkte hem till hotellet. Imorgon tror jag att vi ska ta en närmare titt på stan, innan vi åker hem till Peking. Härnäst: middag.

Men det är fint här i Dalian. Det känns mycket mindre än Peking, eftersom det inte är mycket skyskrapor överallt. Det bor några miljoner människor här, så det är inte här som de 1,3 miljarder kineserna bor.

1 kommentar:

allanman sa...

"varit ut till". typiskt norrlänningar.